o co chodzi

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
gosc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam wszystkich forumowiczow po dluzszej nieobecnosci,jeszcze kilka tygodni temu przedstawialem tutaj swoj problem dotyczacy biodra i krotszej nogi otoz:
2 miesiace temu poszedlem do lekarza z podejrzeniem krotszej nogi i dziwnym uczuciem w pachwinie oraz biodrze powiedzialem lekarzowi ze  od jakiegos czasu czuje jakbym utykal na jedna noge  tzn nie bylo tego widac ale ja to odczuwalem oraz ze wydaje mi sie ze stawiam lewa noga krotszy krok do tego dochodzil dyskomfort w pachwinie oraz biodrze,jeden ortopeda ortopeda stwierdzil ze mam krotsze biodro i to daje efekt krotszej nogi oraz ze moge zakonczyc swoja przygode z bieganiem,postanowilem isc do drugiego lekarza tym razem sportowego ten stwierdzil ze dlugosc nog jest zachowana ze wszyskto jest ok moge biegac tylko problem jest z chrzastka pomiedzy stawami ,doszedlem do wniosku ze jezeli jeden lekarz mowi tak a drugi tak trzeba isc do trzeciego o dobrej opini nawet drogiego tak tez zrobilem,jest to ortopeda sportowy i ma znane nazwisko ,obejrzal rtg biodra i kregoslupa i zmierzyl dlugosc nog i stwierdzil ze wszsytko jest ok i problem nie tkwi w tym ze jedna jest krotsza tylko w czyms innym kazal zrobic usg okolich pachwin tzn miesni brzucha prostych i skosnyn jego diagnoza jest taka ze problem jest z przyczepem jakims i to przez niego sa moje problemy oto wynik tego badania usg m.prostego brzucha i miesni skosnych po stronie lewej oto wynik:
-stan po naderwaniu m.skosnego zewnetrznego lewego w czesci miesniowej-ciaglasc zachowana ,blizna w trakcie przebudowy
-m.prosty prawidlowy z tymi badaniami bylem u lekarza i bede dostawal jakies zastrzyki na wzmocnienie mam pytanie czy  problem z przyczepem moze miec wplyw na to ze wydaje sie ze noga jest krotsza ?? dla mnie to jest troche jak piernik do wiatraka napiszcie co sadzicie o tym i o wynikach badania usg bo cos one wykazalo moze faktycznie problem tkwi w tym napiszcie czy ktos juz mial podobny problem
New Balance but biegowy
gosc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

?? jakies sugestie???
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

1.Problemu takiego nie miałem.
2.Co do lekarzy,  to są dwie sprawy
-jak nie jest otwarte złamanie to wielu ma problemy ze zdiagnozowaniem.
-ale z drugiej strony nie ma 100 procentowego badania, które mogłoby ustalić co i jak. Dlatego często felczerzy dają odmienne diagnozy.
3.Czy może się Tobie wydawać, że noga jest krótsza jak problem miałby być z przyczepem?
Jeśli jest to połączone z jakąś dolegliwością bólową to tak.Ponieważ coś się odzywa w nodze to możesz odruchowo stawiać inaczej nogę i wówczas wydaje się Tobie,że jest ona krótsza.
4.Jeśli dwóch felczerów uznało, że długość nóg jest OK, to proponowałbym nie szukać jakiegoś, który dopatrzy się różnicy.
Bierz na razie te zastrzyki. Jeśli znachor zapisał w miarę dobre, to nawet jak to nie przyczep a coś obok to i tak pomogą.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
gosc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzisiaj dostalem pierwszy zastrzyk zobaczymy jakie beda efekty,moze byc tak jak mowisz ze wydaje mi sie ze jest krotsza przez bol ktory odczuwam w miednicy w zasadzie to nie jest bol ale takie dziwne uczucie czasami czuje ze mi prady przechodza na cala noge z tego miejsca oraz jest gorszy zakres ruchow w tej pachwinie ,lekarz u ktorego teraz sie lecze jest dobry i wierze w niego masz racje jezeli nawet 3 lekarzy nie dopatrzylo sie roznicy w dlugosci a mierzyli  fachowo tzn ze jest ok ,sam sie troche dziwie ze tak nagle od 8 miesiecy mialbym krotsza noge skoro jeszcze 2 lata temu wszystko bylo by ok sam lekarz mowil ze jestem jeszcze mlody i z kosciami i kregoslupem jest ok tzn kregoslup jest troch krzywy ale napewno nie przez to
ODPOWIEDZ