Galaretka
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, mam problemy ze stawami kolanowymi. Czytałem, że jedzenie galaretki pomaga. W jakiej ilości? Jak często, żeby można mówić o efektach (wiem, że to sprawa indywidualna, ale może chociaż opiszcie jak to było z Wami)? Pozdrawiam
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Kompletna bzdura i ściema.Dalej nie ma co się rozwodzić.Jak bolą kolana to robić ćwiczenia wzmacniające mięśnie okołostawowe.....na temat galaretek na tym forum już było chyba z 1000 komentarzy.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2012, 21:17 przez mariod, łącznie zmieniany 2 razy.
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Najskuteczniej pomagają mocne mięśnie nóg, szczególnie te w okolicy kolan, regularnie wzmacniane ćwiczeniami oraz dostosowanie objętości treningów do możliwości aparatu ruchu.
edit: mariod był szybszy
edit: mariod był szybszy

- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
tu masz trochę o żelatynie:
http://www.4run.pl/zelatyna-w-diecie-sportowcow/
http://www.4run.pl/zelatyna-w-diecie-sportowcow/
Go Hard Or Go Home
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
Dzięki za odpowiedź, jasno powiedziane
. Co do tych ćwiczeń wzmacniających mięśnie okołostawowe, to znalazłem " Wojtka ćwiczenia siłowe", oczywiście "kledzik" oraz ćwiczenia wzmacniające mięśnie nóg". Byłbym wdzięczny o podpowiedź w kwestii ilości serii i powtórzeń, oraz częstotliwości ich wykonywania (ile razy w tygodniu). I czy np. jednego dnia "kledzikowa" gimnastyka, innego Wojtek a jeszcze innego ćwiczenia na mm nóg. Odnoszę wrażenie (może mylne), że czasami niektóre się pokrywają. Czy w związku z bólem kolana darować sobie na razie bieganie i zająć się wzmocnieniem aparatu ruchu, czy robić te dwie czynności równolegle. Pozdrawiam.

- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
A ja Wam powiem tak. Galaretka (czyt. żelatyna) na pewno nie zaszkodzi. Raz na jakiś czas lubię sobie wciągnąć miseczkę (czyt. 1 opakowanie czyli około 500g), ale dla mnie to raczej drobny posiłek, deser, a nie suplement diety
Polecam szczególnie z owocami 

- Hael
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:03
- Życiówka w maratonie: 02:57:54
Zgadzam się. Dobra galaretka nie jest zła
Ja robię ją sam - z żelatyny i zmiksowanej marchewki i jabłek, pozostałych w sokowirówce po robieniu soku dla dzieci. Pycha.