Powrót do biegania.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam mam lat 17 i chciałbym się zapytać jak zacząć ponownie biegać??Biegałem w wakacje na początku nich właściwie. Chciałbym jednak od teraz biegać już na poważnie aby wystartować w pierwszych zawodach a docelowo w maratonie??Jak znaleźć motywacje aby wyjść biegać ??Jaki plan przyjąć treningowy? Na razie do tej pory biegałem w butach nike + air pegasus 27 i z nike + sportband.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
Żeby bieganie "na poważnie" miało sens musisz być systematyczny, a w tym może Ci pomóc tylko motywacja i odpowiednio dobrany cel
Bez tego trudno będzie Ci wyjść na trening w niesprzyjających warunkach.
Zawsze możesz postawić sobie cel, który w pewien sposób "rozreklamujesz" wśród znajomych, rodziny itp, np. "Zobaczycie, za rok przebiegne półmaraton" albo "W maju uda mi się przebiec 10 km w 50 minut". Będziesz wtedy chciał udowodnić innym, że jesteś w stanie tego dokonać. Jeszcze lepiej byłoby coś takiego zadeklarować swojej sympatii albo dziewczynie, która Ci się podoba
Mógłbyś jej wtedy zaimponować charakterem i wytrwałością, a to dodatkowo motywowałoby Cię do wysiłku 

Zawsze możesz postawić sobie cel, który w pewien sposób "rozreklamujesz" wśród znajomych, rodziny itp, np. "Zobaczycie, za rok przebiegne półmaraton" albo "W maju uda mi się przebiec 10 km w 50 minut". Będziesz wtedy chciał udowodnić innym, że jesteś w stanie tego dokonać. Jeszcze lepiej byłoby coś takiego zadeklarować swojej sympatii albo dziewczynie, która Ci się podoba

Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Motywacje do biegania?
Po prostu trzeba to lubić
Mnie trzy godzinny bieg sprawia największą przyjemność.
Niestety nie moim ścięgną niekoniecznie.
Po prostu trzeba to lubić

Mnie trzy godzinny bieg sprawia największą przyjemność.
Niestety nie moim ścięgną niekoniecznie.