Nimbus czy Cumulus ?

dziob.p
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

moje stare i NB przedarły sie na cholewce i mocno zdziadziały. Dlatego chce kupić nowe sufiksy.
Zastanawiam się nad dwoma opcjami:
- nimbus
- cumulus

- stopa neutralna
- biegam różnie, czasami 5 razy w tygodniu a czasami mam delegacje i hoduje brzuszek.
- głównie asfalt i bruk
- waga 90
- dawna kontuzja kolana

pomóżcie w wyborze.

Jeśli coś pomoże to mam jeszcze id scan:
Obrazek
yacool napisał(a):
"Wojtek, a chińskie trampki z lat '80 pamiętasz? Z takim gumowatym kółkiem na kostce i dwoma wywietrznikami pod łukiem stopy. Przy dobrym zrywie to albo schodziła skóra z nogi albo odrywała się podeszwa od cholewy"
PKO
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ci co robili analizę nie pomogli ?
A w których butach lepiej się czujesz ?

Ja to przechodziłem i poszedłem następująca drogą, która pozwoliła mi przeżyć bez kontuzji i poprawić sporo wyników
Przy wadze 86 i więcej - Nimbus
Przy wadze 76-86 - Cumulus
Poniżej 76 - Trainer (a do szybkich 5, 10 km Hyperspeed)
:)

Przynajmniej ja tak na sobie sprawdziłem, ale to są twoje nogi ....
dziob.p
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tomi

dzięki, w zasadzie jestem "mastodontem" więc w skali przez ciebie podanej łapie się na Nimbusy ;)
Taki wybór padł na jutrzejsze zakupy.

Obawiam się tylko ich wysokości od lat (4-5) biegam w tej samej parze NB które stały się płaskie jak trampki. Nauczyłem się biegać ze śródstopia (mam klasyczny ITBS w lewym kolanie) dlatego pod uwagę brałem jeszcze model Hyper.
yacool napisał(a):
"Wojtek, a chińskie trampki z lat '80 pamiętasz? Z takim gumowatym kółkiem na kostce i dwoma wywietrznikami pod łukiem stopy. Przy dobrym zrywie to albo schodziła skóra z nogi albo odrywała się podeszwa od cholewy"
dziob.p
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

myślicie że oryginalne ?
http://allegro.pl/asics-gel-nimbus-14-e ... 84926.html
yacool napisał(a):
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dziob.p pisze:Tomi

dzięki, w zasadzie jestem "mastodontem" więc w skali przez ciebie podanej łapie się na Nimbusy ;)
Taki wybór padł na jutrzejsze zakupy.

Obawiam się tylko ich wysokości od lat (4-5) biegam w tej samej parze NB które stały się płaskie jak trampki. Nauczyłem się biegać ze śródstopia (mam klasyczny ITBS w lewym kolanie) dlatego pod uwagę brałem jeszcze model Hyper.
Aby był jasne, ja zaczynałem biegać ważyłem prawie 95kg, przebiegałem w Nimbusach w większości po drogach asfaltowych i praktycznie nie miałem bardzo groźnych kontuzji. Ale też w tych że Nimbusach usiałem zejść na 25 km swojego debiutanckiego maratonu - powalił mnie właśnie ITBS. Na ITBS nie ma butów, tylko ćwiczenia. Jest ich sporo w internecie ja to wyleczyłem (wyćwiczyłem): zmniejszyłem ilość biegania, dodałem ćwiczenia: wałek, beret itp. I tobie to polecam.

Buty z aukcji wyglądają na oryginalne, sprawdź czy gdzieś Asics protukował takowe i sprzedawał, bo w Polsce to nie widziałem.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

podium edition miała chyba te paski złote, a nie czerwone. mimo wszystko, na fotce, wygląda jak Nimbus.
Go Hard Or Go Home
dziob.p
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

w decathlonie identyczne widziałem znaczy w tej samej kolorystyce. Ale do allegro mam dystans dlatego pytam czy oryginalne.

o tak to wygląda
http://www.footlocker.com/product/model ... /grey/red/
yacool napisał(a):
dziob.p
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

buty kupione ponad 2 tygodnie temu, zdążyłem pobiegać wiec opisze wrażenia.
dopasowanie ok chociaż czuje luz na pięcie. mam wąską stopę to pewnie dlatego.
ITBS w ogóle nic nie boli !!! :D ale fakt że nie biegam już wyłącznie na śródstopiu ale na całej ląduje na pewno się przyczynił.
wcześniejsze NB były już tak płaskie że bieganie na śródstopiu było jedynym wyjściem.
yacool napisał(a):
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ