Buty damskie na początek, do 300 zł

Ajronik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

pierwszy post na forum, a już same problemy ;). Od 1,5 miesiąca biegam i chyba nadszedł czas najwyższy, żeby wyposażyć się w lepsze buty. Do tej pory biegałam w zwykłych "fitnessowych" Reebokach, niestety, od około piątego kilometra przyjemność z biegania jest już średnia z powodu bolących stóp. Mam zamiar wybrać się do sklepu i spytać obsługi, co byłoby dla mnie najlepsze, ale mimo wszystko fajnie byłoby też poznać opinie biegaczy.

Biegam na razie rekreacyjnie, raczej poniżej 10 kilometrów. Problem stanowi kolano. Niestety od zawsze intensywnie uprawiałam sport (kiedyś była to głównie jazda na rowerze górskim), w związku z czym dorobiłam się naderwanych więzadeł w prawym kolanie. Jak na razie jakoś funkcjonuję, ale chciałabym w miarę możliwości jak najbardziej odciążyć kolano. Czy da się to zrobić dobierając odpowiednie buty?

No i nie zapominajmy o kwestiach finansowych... Miło byłoby się zamknąć w kwocie 300 złotych :). Jakie firmy polecacie, jakie sklepy we Wrocławiu są warte polecenia? Dziękuję i pozdrawiam!
PKO
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Musisz poprzymierzać i zobaczyć, w jakim bucie jest Ci wygodnie. We Wrocławiu duży wybór damskich butów jest w sklepie w NOT-cie i w RunPlanet na Armii Krajowej. Zdania co do obu sklepów są podzielone ;) Ja kupuję w NOT-cie, bo mam bliżej. W każdym bądź razie w obu sklepach jest obsługa, która powinna Ci doradzić, co i jak. W obu też można buty przymierzyć i się chwilę przebiec - w NOT-cie po korytarzu, w RunPlanet podobno jest bieżnia. Czasem można też coś znaleźć w sklepach typu GoSport czy Intersport, ale wybór jest malutki, w dodatku na półeczce z podpisem Running Damskie połowa butów jest do fitnessu, a nie do biegania...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ