Staw skokowy - jak wyleczyć ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam.
Tydzien temu w czwartek jezdzac na deskorolce skrecilem sobie lewy staw skokowy, nastapil nie za duzy obrzek z zewnetrznej strony, robilem kompresy z altacetu i smarowalem sobie fastum-em, moge normalnie chodzic i ruszac bezbolesnie w przod i w tyl jednak przy zataczaniu kola stopa nastepuje bol z zewn. strony obrzek prawie jest niewidoczny, minal tydzien mam 17lat ile musze odczekac jeszcze zeby w pelni kostka byla zdrowa, acha chyba byla to torebka stawowa, mam jeszcze stabilizator jednak u lekarza nie bylem, prosze o stosowne rady jak przywrocic ten staw do calkowitej bezbolesnej ruchomosci ???
Tydzien temu w czwartek jezdzac na deskorolce skrecilem sobie lewy staw skokowy, nastapil nie za duzy obrzek z zewnetrznej strony, robilem kompresy z altacetu i smarowalem sobie fastum-em, moge normalnie chodzic i ruszac bezbolesnie w przod i w tyl jednak przy zataczaniu kola stopa nastepuje bol z zewn. strony obrzek prawie jest niewidoczny, minal tydzien mam 17lat ile musze odczekac jeszcze zeby w pelni kostka byla zdrowa, acha chyba byla to torebka stawowa, mam jeszcze stabilizator jednak u lekarza nie bylem, prosze o stosowne rady jak przywrocic ten staw do calkowitej bezbolesnej ruchomosci ???
- air marek
- Rozgrzewający Się
tak mam ten sam problem tylko ze juz troche wczesniej sobie skrecilem i takze chcial bym wiedziec jak wyleczyc do calkowitej bezbolesnosci przy ruchu i calkowitej sprawnosci bo jeszcze troche boli jak wykrzywiam kostke tzn jak stope podwijam do wewnatrz
BASKETBALL IS LIFE
and
LIFE IS BASKETBALL
and
LIFE IS BASKETBALL
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Miłej lektury i powodzenia w kuracji.
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
>Opaska na staw skokowy ( do kupienia w każdej >aptece ) i nosić 1 tydzień bez zdejmowania....
Ok kostka boli mniej ale czy jezeli kupie ta opaske to czy moge w niej bez przeszkod jezdzic i chodzic ???
Ok kostka boli mniej ale czy jezeli kupie ta opaske to czy moge w niej bez przeszkod jezdzic i chodzic ???
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Acha i jeszcze jedno, jakie wykonywac cwiczenia zeby wzmocnic ten staw ??
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Acha i jeszcze jedno, jakie wykonywac cwiczenia zeby wzmocnic ten staw ??
- air marek
- Rozgrzewający Się
w takim programie na wyskok bylo napisane takie cwiczeni podskoki skakac na wysokosc okolo 2cm nie uginajac kolan i bylo napisane ze to wzmacnia kostki a liczbe dopasujcie sobie do potrzeb zalezy chyba jak jest z kostka tam na poczatek bylo chyba 100 czy cos kolo tego ze zdrowa kostka, ale chetnie dowim sie takze innych sposobow
BASKETBALL IS LIFE
and
LIFE IS BASKETBALL
and
LIFE IS BASKETBALL
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jesli twoja kostka byla powaznie skrecona i miales uszkodzona torebke stawowa i/lub ponadrywane sciegna i wiazadla to koniecznie powinienes isc do lekarza. Jesli zostawisz stope bez usztywnienia to pewnie po jakims czasie sie jakos pozrasta wszystko ale - jesli sie zle pozrasta to skrecenia beda powracaly (naprawde male przekrzywienie stopy spowoduje ponowne skrecenie kostki) no i narazasz sie na stany zapalne stawu.
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
- herson
- Zaprawiony W Bojach
To zależy jak bardzo uciążliwy jest ból i czy będzie Ci to , pomimo usztywnienia, przeszkadzało i w jakim stopniu....Quote: from Owad on 10:02 pm on Mar. 22, 2004
>Opaska na staw skokowy ( do kupienia w każdej >aptece ) i nosić 1 tydzień bez zdejmowania....
- kolagen
- Rozgrzewający Się
wlasnie 3 lata temu zle stanolem tak ze zewnetrzna strona kostki dotknolem ziemi..lekarz nei zalecil gipsu tylko bandarz elastyczny i sie ruszac powoli.spoko zagoila sie po kilku dniach w miare. za rok znowu zle stanolem znowu bez gipsu.rok pozniej po raz trzeci to samo i bez gipsu i juz teraz duupa zbita. boli mnie ciagle jak stoje to przerzucam ciezar ciala na druga noge kostka mnie tak nie boli ale czuje dyskomfort pewna niewygode po zewnetrznej stronie kostki i dziwne uczucie w piecie jakby mrowki.a jak staje na palce tak jak sie spina lydke to cos mi przeskakuje w tej stopie tak w okolicy piety i zaraz przy zewnetrznej czesci kostki ale nie blizej palcow tylko blizej piety .i nie wiem co to bedzie za jakis czas, przeciez jak bylem u ortopedy to powiedzial mi tak:cytuje:no tak pewnie sie cos odszczypalo albo wiazadelko poszlo i teraz dokucza albo chrzastka sie przymiazdzyla i troche pobolewa.nosic opaske uciskowa no i co nosze i nic nie daje kostka boli.jezdze na rowerze i niby jest okej jak chodze tez ale jak siedze lub leze to czuje ten staw caly czas.jest mi niwygodnie.co robic????????????????????????????????jadlem glucozamine msm kolagen,arthrostop i nic.