Witam za kilka lat chce się ubiegać o miejsce w Szkole Aspirantów PSP w Poznaniu ale żeby dostać się tam potrzebuje dobrego przygotowania do biegów
bieg na 1km w zależności od punktów czas wacha się między 3-5 minutami najbardziej zależy mi na poprawieniu kondycji i szybkości bo również liczy się bieg na 50m
i w jaki sposób można zrzucić kilka kilo biegając
Macie jakieś plany treningowe albo coś??:)
Pozdro:D
Wszelkie pytania na PW;p
Jak szybko poprawić kondycje?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Albo coś.
Nikt się za Ciebie nie przygotuje, więc na początek zdobądź trochę wiedzy czytając bieganie.pl (przed wszystkim przejrzyj działy ABC, Trening, Zdrowie oraz forum). Do testu masz jeszcze dużo czasu, wiec wybierz sobie któryś plan i biegaj dla przyjemności i poprawienia formy. Dopiero na kilka miesięcy przed testem warto będzie rozejrzeć się za jakimś konkretnym planem na 1km.
Na forum widziałem już podobne pytania od osób szykujących się na testy do różnych służb - poszukaj.
Nikt się za Ciebie nie przygotuje, więc na początek zdobądź trochę wiedzy czytając bieganie.pl (przed wszystkim przejrzyj działy ABC, Trening, Zdrowie oraz forum). Do testu masz jeszcze dużo czasu, wiec wybierz sobie któryś plan i biegaj dla przyjemności i poprawienia formy. Dopiero na kilka miesięcy przed testem warto będzie rozejrzeć się za jakimś konkretnym planem na 1km.
Na forum widziałem już podobne pytania od osób szykujących się na testy do różnych służb - poszukaj.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
A czy takie testy są aż tak wymagające, że trzeba się do nich specjalnie przygotowywać jakby to były kwalifikacje olimpijskie? Wydaje mi się, że osoba średnio wysportowana, nie prowadząca siedzącego trybu życia, nie miałaby problemu z ich zaliczeniem. Pisząc, że zamierzasz zdawać je za kilka lat, domniemuję, że jesteś uczniem, czy w szkole nie ma teraz zajęć WF? Czasy 3-5m/km do tego nie trzeba się specjalnie przygotowywać no chyba, że nie robiło się nic przez 15 lat i ma się 15kg nadwagi