Najlepszym wyborem na początek wydaje mi się New Balance MR1064EU, lub ew. 760. Ale jeśli biegasz już kilkanaście miesięcy to i 904 też mogą być dobrym wyborem dla ciebie, te ostatnie mają bardziej wyścigowy charakter kosztem nieco zmniejszonej amortyzacji pod piętą, za to ich wyścigowy charakter objawia się nie tylko w tym, że są lżejsze ale również w tym, że stosunek wysokości przedniej części stopy w stosunku do pięty powinien być niższy niż pozostałych ww. modelach.
Ja jestem zadowolony z butów NB które posiadam. Ale generalnie ludzie narzekają trochę na jakość wykonania. Natomiast po względem użytkowym raczej trudno im coś zarzucić.
Osobiście radzę ci kupować buty NB w innym sklepie niż
www.newbalance.pl, bo ja tam złożyłem 3 zamówienia i żadnego nie zrealizowano z braku towaru. Lepiej jest więc kupować produkty NB np. w sklepie
www.sklepbiegacza.pl czy
www.swiatbiegacza.pl. Oba sklepy są prowadzone przez poważnych ludzi czego o ww. nie można powiedzieć, co stwierdzam z przykrością.
Zresztą właściciele
www.newbalance.pl prowadzą też inne sklepy internetowe jak np. tanisport który na tym forum próbował uprawiać (z resztą bardzo prymitywnie) "marketing szeptany" (oczywiście bez zgody właściciela portalu), co wydaje się wątpliwe etycznie i może źle świadczyć o właścicielach.