Trening triathlonisty- bieganie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
garenge
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: Jeszcze nie bieglem

Nieprzeczytany post

Witam, mam 17 lat, waga 96 kg ( spadam nadal, mam dietetyka i trenera od siłowni)
Biegam już ponad pół roku, treningi na razie robię po 10-12 km w tempie 5:00-5:10, takie luźne bieganie

Planuję start w Triathlonie, może nie od razu Iron, ale połówka jak najbardziej :)

Ostatnio pobiegłem sobie półmaraton, nie jakimś super tempem na zawody. Po prostu wymierzyłem trasę i pobiegłem w ramach treningu. Czas 1:46:31

Jak mam zacząć trenować by poprawiać te czasy?

Obecnie chciałbym zejść z wagi do 85 kg, mam nadzieję, że się uda. Dieta jest.
Pływam 2 x w tygodniu po 1h 15 minut w klubie + siłownia ok 1 h każda grupa mięśniowa wytrzymałościowo, mały ciężar, dużo powtórzeń.
Dodatkowo rower, a dokładnie trenażer.
Bieganie robiłbym przed siłownią.

Jak zgrać trening, żeby robić lepsze czasy?
PKO
Awatar użytkownika
arathunku
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja tak z innej beczki, jestem ledwo 2 lata starszy ale do tempa 5:00 to mi brakuje pewnie roku biegania:< Czy problemem by było jakby odezwał się na priv w sprawie siłowni pod tri? Zakładam, że tak starasz się, będziesz się starał ułożyć treningi.

O ile mnie pamięć nie myli w Biblii Triathlonu jest to opisane, sam książki nie posiadam ale tak zauważyłem w kilku postach + recenzjach.

Sukcesów!
Awatar użytkownika
garenge
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: Jeszcze nie bieglem

Nieprzeczytany post

Pomoże ktoś? ;>
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ