Początek
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, zastanawiam sie nad zapisaniem do klubu lekkoatletycznego, mam 17 lat, wage w normie, jeśli chodzi o moje doświadczenie to dziś osiagnąłem czas 26,6 minuty na dystnansie 7km, tym samym wygrywając pewne zawody
2 razy startowałem na etapie powiatowym w biegach przełajowych na 1.5km zajmujac 6(rok temu) i 2(2tygodnie temu) miejsce. To drugie miejsce dało mi awans do etapu wojewódzkiego, niestety tam tylko 33miejsce. Na tych zawodach czołowe miejsca zejęli cyborgi(odstawili mnie na 300m) z Resovi gdzie właśnie mam zamiar iść. Troche mnie przeraziło jak ci goscie zapierniczają, i nie wiem czy kiedykolwiek im dorównam. W sumie bieganiem zajmuje sie głównie na jesieni, kiedy szkoła angazuje mnie w jakieś zawody. Jak myslicie czy warto zapisywac sie już teraz, czy lepiej samemu sobie potrenować zrobic progres i wtedy iśc na treningi? I jeszcze jedno: jak takie treningi wogóle wyglądaja?

- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55.13,---
Zapisz się jak najszybciej do klubu, trochę potrenujesz i sam wejdziesz w ten rytm. Nie patrz na to jak inni zawalają, tylko rób swoje, ja w twoim wieku, czyli rok temu właśnie zapisałem się do swojego klubu też gdzieś tak na jesień, teraz idzie mi o wiele lepiej, gdy jestem pod okiem trenera
to, że inni biegają o niebo lepiej to nic, u mnie tak samo jest, ale się nie łamię ;D Robisz bardzo dobre wyniki jak widzę ;D Treningi przynajmniej u mnie wyglądają mniej więcej tak: pon- rozbieganie, wt- interwał, śr- rozbieganie, czw- bieg ciągły, pi- rozbieganie i takie tam, poczytaj o tym na tej stronce a dużo się dowiesz n.t. biegania ;D Życzę wysokich wyników ;D Pozdrawiam ;d

- pine
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
pójdź tam i się wszystkiego dowiedz i najlepiej się zapisz jeżeli chcesz trenować.
A tym, że ktoś cię odstawił na zawodach to się nie przejmuj, miałem to samo jak kiedyś startowałem w zawodach razem z ludźmi co trenowali np. 5 lat
A tym, że ktoś cię odstawił na zawodach to się nie przejmuj, miałem to samo jak kiedyś startowałem w zawodach razem z ludźmi co trenowali np. 5 lat