New Balance 1226,nowy zakup czas na wrażenia!

Awatar użytkownika
WiLdEcaRd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h8min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Stałem się dziś dumnym posiadaczem moich pierwszych nie tylko markowych ale i typowo biegowych butów.Po długich przymiarkach poprzedzonych badanie ułożenia stopy podczas biegu padło na New Balance MR1226SR, wybór nie był prosty bo i Brooksy jak i Saucony leżały na stopie cudnie ale to 1226 ostatecznie zachęciły mnie ceną, zostały przecenione z 499zł na 349zł.Zaraz po zakupie na nogi i bieg na dystansie 7,5km.Moje pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne,bardzo fajna amortyzacja i przewiewność to od razu nasunęło mi się do głowy, tu naprawdę czuć ze stopa jest na odpowiednio wyściełanym podłożu a i zero przegrzanej stopy to tez bardzo miła odmiana po moich ostatnich bucikach,jedyny mały minus jak narazie to uczucie lekkiego podnoszenia się a raczej odklejana piety od buta(niestety jestem posiadaczem długiej i wąskiej stopy nr 47,5 numeracja NB,biegam na śródstopiu) prawej stopy,ale to wymaga dalszych testów bo i do butów przyzwyczajam się zazwyczaj 2-3 tygodnie a i wrażliwość na wszelakie mankamenty jest zwiększona z racji na dzisiejszy zakup.
Po przebiegnięciu 100-200km podzielę się dalszymi wrażeniami z użytkowania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ