gdzie biegac w Krakowie?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
messer
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Za pare dni przenosze sie do Krakowa-gdzie mozna biegac w Krolewskim Stolecznym Miescie? Mieszkam przy rondzie Mogilskim-  w poblizu chyba nie ma stadionu ani parkow , a Cmentarz Rakowicki chyba odpada :)
NON EST VIRI TIMERE SUDOREM
PKO
Awatar użytkownika
snake2
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kraków jest tak mały, że bez względu na adres zamieszkania w ciągu 10-15 minut jesteś nad Wisłą. A tam piękne bulwary (tyle że asfalt). Polecam też Błonia, wały nad Rudawą, LAsek Wolski, oba kopce itp. - żyć nie umierać
Awatar użytkownika
darek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from snake2 on 11:07 am on Sep. 22, 2003
Kraków jest tak mały, że bez względu na adres zamieszkania w ciągu 10-15 minut jesteś nad Wisłą. A tam piękne bulwary (tyle że asfalt)(...)
Właśnie - kto wpadł na idiotyczny pomysł, żeby zaasfaltować brzegi Wisły (2 m od wody)? Jest tam tzw. "ścieżka rowerowa" i "spacerniak" - z asfaltu oczywiście. Niektórzy po tym biegają. Ale jak fajnie by było biegać po trawie!
Awatar użytkownika
messer
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki za odzew. Czy bieganie po asfalcie jest miebezpieczne? Z pewnoscia lepsze, niz beton (brr!) , ale nie wiem..
A jak ze stadionami lekkoatletycznymi?
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mozesz pojechac w 2-ga strone, w okolice Parku Lotnikow. Tam mozna biegac, ale tez po asfaltowanych sciezkach, a nie wiem-moze przy AWF bylaby jakas bieznia? Podobnie na Dabiu -moze tam sie wejdzie na stadion?
Awatar użytkownika
messer
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zobacze jak tam z AWF-en,  kto jak kto, ale oni chyba powinni cos miec... Chociaz czy ktos z Forumowiczow biega sobie rankiem po biezni, czy to raczej ewenement? A swoja droga, czy to na powaznie, z tym kopcem? Biegac po Kopcu Kosciuszki? Matko Boska! Gdziez to mnie rzucilo, miedzy Krakowiany...
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oj,messer, za doslownie to wziales. Po prostu i w okolicach Kopca Kosciuszki, i przez cala droge do K. Pilsudskiego sa dosc wygodne sciezki, drozki i inne takie.
Awatar użytkownika
serrek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from snake2 on 11:07 am on Sep. 22, 2003
Kraków jest tak mały, że bez względu na adres zamieszkania w ciągu 10-15 minut jesteś nad Wisłą. A tam piękne bulwary (tyle że asfalt). Polecam też Błonia, wały nad Rudawą, LAsek Wolski, oba kopce itp. - żyć nie umierać
Właśnie, że Kraków nie jest taki mały. Mieszkam w południowej części i do Wisły mam przynajmniej 6 km, także inne ciekawsze miejsca nie są zbyt blisko położone. Co prawda miejsca do biegania blisko mnie nie brakuje, jednak biegaczy jest niezbyt wielu.
Z drugiej strony można biegać wszędzie, ale komfort biegania jest różny ( np. nawierzchnia, przechodni ludzie, towarzystwo do biegania).
" Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartę i zaczynać na nowo "
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

OK, ja biegam w Parku Lotnikow Polskich prawie dzien w dzien. Mozna biec alejkami asfaltowymi albo zaraz obok nich po trawie do wyboru. Mam tu petle otaczajaca caly Park Lotnikow i przylegle ogrodki dzialkowe o dlugosci 3300m. Przy AWF jest oczywiscie stadion i to najlepszy w calym Krakowie. Biegaczy z niego nie wyganiaja jesli tylko biegaja po biezni i nie przeszkadzaja w ten sposob przy przeprowadzanych tam treningach.  Znam nawet ukryta dziure w plocie na ten stadion i wiem, ze przecodza nia wszyscy co korzystaja z obiektu gdy bramy sa pozamykane (nawet trenerzy). Bierznia wyborna. Od Mogilskiego trzebaby bylo pojechac ze 4, 5 przystankow i jestesmy przy Parku, a zaraz za nim jest obiekt AWF.

P.S. Dodam, ze mnie nigdy nikt nie przescigal z biezni, a nawet mi nie przeszkadzaja w interwalach.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem gdzie biegac w Krakowie :zero:
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Kazig, to skoro nie wiesz gdzie biegac w Krakowie to na swoim wybieganiu z Trojmiasta moze powinienes wybrac inny kierunek. Ja proponuje Szczecin. Tam koledzy z forum moze dadza Ci precyzyjniejsze informacje na temat kontynuacji wybieganka...
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
longrunner
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

w krakowie najlepszym miejscem sa okolice skalek twardowskiego i w strone tynmca, mozna biega NIE PO ASFALCIE tylko po lesie i polami :) a bulwary sa przereklamowane, tlumy ludzi i asfalt to nie to co biegacze lubia najbardziej
Longrunner
Keep on running!
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:10:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from longrunner on 4:52 pm on Oct. 2, 2003
w krakowie najlepszym miejscem sa okolice skalek twardowskiego i w strone tynmca
Nie biegałem tam bo mam trochę za daleko ale za to mam "pod nosem" Rudawę, Sikornik i Lasek Wolski - biega się znakomicie.

Pozdrawiam,

Sławomir Stachniewicz.
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to fakt, ale o bieganiu na Skalkach Twardowskiego slyszalem zle opinie - tam latwiej niestety oberwac. Nie wiem,czy to tlumaczy fakt, ze w okolicach Ruczaju widuej biegaczy biegnacych po prostu wzdluz Grota-Roweckiego, az za PAT i Motorole.
fasola
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

właśnie tu ostatnio biegam - rozpoczynając na Klinach do skałek i znowu na Kliny - ok. 12km
Fasola
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ