Kolano - lekki ból/wiotczenie?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kriso81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Biegam od jakiś 2 miesięcy, dystans 4-5 km.
Jakieś dwa tygodnie temu - podczas treningu zacząłem odczuwać dyskomfort w kolanie. Trening dokończyłem - od tamtego czasu podczas wyprostowywania nogi w kolanie czuję lekki ból po zewnętrznej stronie nogi, pod rzepką. Przyznam się szczerze ,że pewnie biegałbym dalej - ale przy próbie biegu - noga (staw kolanowy) działa dziwnie :) jakby wiotczeje - mam wrażenie ,że w każdej chwili może się ugiąć pode mną i padnę tyłkiem w piach :)
Dodam ,że zrobiłem przerwę w bieganiu - jakieś 2 tyg i objawy te zmalały ,ale jeszcze nie przeszły..
Do lekarza się jak dotąd nie wybrałem bo wydawało mi się ,że z tak lekkim bólem to bez sensu ,że odpoczynek wystarczy..
Pomoże ktoś?
PKO
misia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie ma to jak kolano.... :trup:
Też mam problem z kolanem o którym napisałm w tymże dziale niedawno i nikt mi nie odpisał :nienie:
Także KOLANO - najbardziej tajemnicza i nieprzewidywalna część nogi. Ja tylko mogę doradzić zimne okłady kiedy boli i przeciwzapalne maści. A być może problem nie tkwi w kolanie.
Bieganie jest jak medytacja.
adamo_0
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wiotczenie moze niestety wskazywac na problem z łąkotką.
Poszperaj na google
kriso81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Umiejscowienie bólu sprawiło ,że też już podejrzewałem łąkotkę - na googlach wychodzą mi o niej same hardcory :bum:
Nic o "delikatnych" bólach czy innych objawach...
Wczoraj i dziś (po 2 tyg przerwy) zacząłem wykonywać delikatne ćwiczenia angażujące kolano - i o dziwo lepiej jest...
Chyba jutro spróbuję potruchtać..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ