Plecak z siatką dystansującą - ktoś biega?

MichalKar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witajcie,

przeszukałem forum pod kątem interesującego mnie tematu ale nie znalazłem wypowiedzi w tym temacie. Dlatego zakładam ten wątek.

Przymierzam się do kupna plecaka do codziennego biegania do pracy ok 10 km. W plecaku będę miał ubrania na przebranie, bez butów, oraz jakieś jedzenie w plastikowych pojemnikach - kaszę, ryż itp, a nie kanapki - więc trochę będzie to ważyć. Czasem pewnie jakaś cięższą książkę, albo coś co będzie trzeba przetransportować. Piszę o objętości min 7 - max 15 l.

Nie będę używał plecaka do długich wybiegań albo jakiś ekstremalnych startów, będzie pełnił funkcje służbowe :-)

W sklepie.. gdy stoję.. bardzo dobrze czuję się w plecakach z siatkami dystansującymi. Wygodnie mi z tym, że coś mnie lekko odciąga do tyłu. Dobrze się czuję, ze sztywną siatką na plecach, lepiej niż gdy mi plecak przylega. Problem w tym, że tak się czuję gdy stoję. Nie wiem jak będę się czuł po 5-10 km...

Plecaki z przeznaczeniem do biegania albo do roweru, które oglądałem, to są zawsze przylegające. No i się teraz waham, czy zaufać swojej intuicji czy się złamać i kupić z przeznaczeniem do biegania.

W związku z tym mam do was pytanie czy ktoś z was biega z plecakiem z siatką dystansującą i jest mu dobrze albo klnie i jest niezadowolony, albo może ktoś taki kupił i rzucił go w kąt?

Będę wdzięczny za podzielenie się wszelkimi doznaniami i doświadczeniami.

Michał
Ostatnio zmieniony 08 lip 2011, 21:02 przez MichalKar, łącznie zmieniany 4 razy.
PKO
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam taki plecak, ale do biegania nie używałem... Jednak jeździłem z nim dużo na rolkach. Sprawdzał się idealnie. Może jeśli go unieruchomisz i przytwierdzisz dobrze do ciała to zda egzamin :uuusmiech: Spróbuj i podziel się doświadczeniami.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

bylam z takim plecakiem (Deuterem) na dogtrakkingu. Biegu tam duzo nie bylo, ale kilogramow w plecaku sporo i kilometrow w nogach po gorach tez. Sprawdzil sie srednio, bo mnie obtarl w pasie.
Awatar użytkownika
Tam
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a ja biegam z takim plecakiem. Też z ciuchami na przebranie. Brałam na biegowe wycieczki w Tatrach, w zimie i bardzo jestem z niego zadowolona.
..lubię ruch powietrza wokół głowy..
Awatar użytkownika
gumpinoga59
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 35,35
Życiówka w maratonie: 2,59,22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie kazdy o tym wie ale plecak trzeba tez umiejetnie zapakowac :) i...dopasowac do sylwetki :)
10 km - 35,35
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pardita pisze:na dogtrakkingu.
to juz nie można napisać po prostu na spacerze z psem? :chlip:
filipsz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Próbowałem z Deuterem Race X-Air i nie byłem zadowolony. Na rower bajka, ale przy biganiu za bardzo podskakuje. Sam plecak jak i zawartość. Przy ciasno zaciągniętych paskach i wolnym tempie może się jednak sprawdzić.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ