2.26 na 800

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy czas 2.26,50 na 800m po pół roku trenowania to dobry czas? Mam 18 lat i trenuję właśnie pół roku, co myślicie o tym wyniku? Dodam jeszcze, że czas został wykonany na bieżni (tartan), to moja na razie życiówka. Czy uda mi się kiedykolwiek zejść w okolicach 2 minut?
Obrazek
PKO
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Bez rewelacji, a czy uda sie tobie zejść do 2 min zależy tylko od ciebie i długa droga przed tobą
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
bati
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kariery zawodniczej na 800m z takim czasem na pewno nie zrobisz (to tempo ponad 3min/km) - już młodzicy biegają sporo szybciej. Ale jeżeli lubisz biegać, to nie przestawaj i walcz z samym sobą.
A co do pytania o 2min/800m. Ile masz na 400m? Żeby zrobić 2min na 800m trzeba biegać wyraźnie poniżej 60s na 400m - musisz mieć zapas szybkości. Na dłuższych dystansach jesteś lepszy czy gorszy niż na 800m?
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szczerze mówiąc to trochę mi słabo idzie na dłuższych, ale ciągle walczę i nie poddaję się na treningach, w sobotę (28.05.2011) możliwe, że znowu będę miał okazję sprawdzić się na 800m więc moim zadaniem jest zejść na około 2.20, wiem, że żadna rewelacja, ale dopiero zaczynam ;D
Obrazek
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

gajwer1993 pisze:Czy czas 2.26,50 na 800m po pół roku trenowania to dobry czas? Mam 18 lat i trenuję właśnie pół roku, co myślicie o tym wyniku? Dodam jeszcze, że czas został wykonany na bieżni (tartan), to moja na razie życiówka. Czy uda mi się kiedykolwiek zejść w okolicach 2 minut?
Musze cie tez rozczarowac, jak moi poprzednicy. Dla porownania: moja zona biega 2:30 na 800... i ona jest starsza od twojej mamy. :sss:

Ale treningiem mozesz duzo, bardzo duzo nadrobic.

Cierpliwosci!

Pozd.
Rolli
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak tak staram się teraz na treningach dawać z siebie wszystko, zobaczymy jakie będą efekty ;D
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ