Buty do tartanu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, zamierzam w wakacje troche podszlifowac swoja kondycje, do dyspozycji mam stadion MOSiR niedaleko miejsca zamieszkania, wiec grzechem bylo by tego nie wykorzystac. Przechodzac do sedna sprawy, jakie buty beda najlepsze do biegania po tartanie? Mile widziane konkretne modele i linki do aukcji, lub ofert, jesli ktos bylby na tyle uprzejmy. Z gory dzieki 

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Specjalne buty do biegania po tartanie to są kolce. Jednak nie ma sensu Ci ich polecać bo to są agresywne buty do szybkiego biegania.Iruka1995 pisze:Witam, zamierzam w wakacje troche podszlifowac swoja kondycje, do dyspozycji mam stadion MOSiR niedaleko miejsca zamieszkania, wiec grzechem bylo by tego nie wykorzystac. Przechodzac do sedna sprawy, jakie buty beda najlepsze do biegania po tartanie? Mile widziane konkretne modele i linki do aukcji, lub ofert, jesli ktos bylby na tyle uprzejmy. Z gory dzieki
Ogólnie odradzam bieganie po tartanie jako takie bo raz że biegasz w kółko i jedna noga dostaje bardziej od drugej, a po drugie tartan jest obciążającym podłożem.
-
- Rozgrzewający Się
Wiec uwazasz, ze lepsza byla by do tego droga lesna, w strone pobliskiego jeziorka? Nie jest jednak ona zbyt rowna. I w takim wypadku, jakie buty byscie polecali na takie "lesiste" podloze?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
Tartan jest super, uwielbiam biegać po tartanie i nie wyobrażam sobie fajniejszej nawieżchni. Oczywiście na stadionie robię tylko ze dwa treningi w tygodniu, mocne treningi. Biegam w startówkach, albo tzw. butach treningowo startowych. Mam też kolce, ale tylko czasami ich używam - robię w nich 100-metrowe przebieżki. A co do obciążenia stawów - nie stwierdziłem nic takiego. A niby chodniki są zdrowe? A asfalt? Bez przesady. A po lesie biegam tylko czasami i to właśnie w kolcach.
-
- Rozgrzewający Się
Mógłby mi ktoś polecić buty na moją pierwsza przygodę z bieganiem, w granicach 150-200zł. Mam profil stopy normalny, (nie pronacja, nie supinacja). Buty te mają służyć przede wszystkim do swobodnych treningów, o uczestnictwie w zawodach narazie nie ma co myśleć. Mam nadzieję, że pomożecie niedoświadczonemu biegaczowi coś wybrać, bo przyznam szczerze, że gubię się w tych wszystkich markach, seriach, rodzajach obuwia, itd.
Moja waga to 83kg.
Pozdrawiam

Moja waga to 83kg.
Pozdrawiam

-
- Rozgrzewający Się
Witam , i polecam buty nike za 200 zł http://www.decathlon.com.pl/PL/dart-7-104675397/ z bardzo dobrą amortyzacją i trzymaniem stopy.
Polecam również adidasy z nieco gorszą amortyzacją lecz za 130 zł http://www.decathlon.com.pl/PL/allegory-wl11-159897461/
Sam biegam 6 razy w tygodniu i wybrałem nike.
Polecam również adidasy z nieco gorszą amortyzacją lecz za 130 zł http://www.decathlon.com.pl/PL/allegory-wl11-159897461/
Sam biegam 6 razy w tygodniu i wybrałem nike.