Prośba o odpowiedź na moje pytanie związane z bólem kolana.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 31 Min. 46 Sek.
- Życiówka w maratonie: brak
Siemka Ziomy.Mam 12 lat i zacząłem biegać pół roku temu jestem dobry na długie dystanse ale po moich czasach muszę jeszcze dłuuugo pracować nad sobą.Tylko w tej pracy straszne przeszkadza mi ból kolana właśnie teraz nie poszedłem do szkoły przez kolano i dlatego mam do was pytanie co zrobić żeby kolano przestało mnie boleć.Ból nasila się gdy tylko zacznę biegać to taki ból jakby ktoś wyrywał mi kości dosłownie czuje jakby moje kości latały.Starałem się na różne sposoby żeby ból minął ale cały czas powraca gdy zacznę biegać.Więc jeżeli ktoś chciał by mi doradzić proszę o odpowiedź.Z góry dziękuje Piotrek.
- Nadi
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Prosta krótka rada. Idź do lekarza
My tu nic nie poradzimy, a niektóre rady mogą Ci zaszkodzić. Ze względu na Twój młody wiek lepiej dobrze wyleczyć to, co Ci się skiepściło, żebyś mógł hasać długo i szczęśliwie. Jeśli będziesz biegał, bez konsultacji z lekarzem, moższe zrobić sobie poważną krzywdę. Trzymaj się i powodzenia 

"Sam talent nie wystarczy, silny charakter
Liczy się nakład pracy, nie trenowanie na raty
Bo nie tacy się przeliczyli
W jednej chwili talenty przekreślili"
Liczy się nakład pracy, nie trenowanie na raty
Bo nie tacy się przeliczyli
W jednej chwili talenty przekreślili"
-
- Stary Wyga
Pomimo, ze bieganie wydaje sie calkiem naturalnym sportem to konkretny trening do biegow długodystansowych jest zalecany dopiero wlasnie w wieku 12 lat nie mowiac juz o mocnym treningu.
Po wyzdrowieniu (koniecznie lekarz) polecalbym porozmawiac z dobrym trenerem/wuefista i unikal wzorowania sie na treningu doroslych.
Po wyzdrowieniu (koniecznie lekarz) polecalbym porozmawiac z dobrym trenerem/wuefista i unikal wzorowania sie na treningu doroslych.