Trening dla amatora

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Pozerinho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam , forum przeglądam 1 raz , mam parę pytań

Witam , na początku roku szkolnego mieliśmy test szybkościowy , dosyć dobrze mi poszło na dwie kl. 2 miejsce , a dziś miałem sprawdzian szybkościowy z elementami sprawnościowymi (przeskakiwanie przez pachołki) i byłem w jednej klasie przedostatni za mną było coś w stylu kaleki to na prawdę słabo ! Byłem przez pewien czas chory ale to było dość dawno , a wczoraj wywróciłem się na lodzie chyba na kość ogonową i do dziś mnie boli , ale przy samym biegu mnie nie bolała może mi nogę blokowała , na prawdę to jest porażka taki wynik , myślicie, że to może jakiś spadek formy , czy ta kontuzja ,czy na prawdę jestem taki beznadziejny ,w zeszłym roku ćwiczyłem nad biegiem , jeżeli okaże się , że już zawsze będę tak słabo biegał to się załamię .Ostatnio nie ćwiczę piłki bo zimno i dla tego że robię sobie w zimę trening siłowy , ostatnio trochę wyrzeźbiłem ciało kosztem szybkości , czy mógłby ktoś ułożyć mi jakiś trening szybkościowy , chciałbym taki trening , który daje wycisk w granicach rozsądku dla amatora , ale przy tym staję CAŁY CZAS szybszy , mogą być też jakieś podstawowe ćw. w domu , trenować mogę codziennie , takiego tematu chyba nie było , owszem były tematy z treningami szybkościowymi , ale nie takie , które mnie interesuje . Chciałbym , przed wakacjami stać się już w miarę rozsądku szybki , żeby już móc dobrze grać na boisku piłkarskim ; ) Jestem na prawdę w dołku , prosiłbym o pomoc w treningu może być też trochę ćwiczeń , które poprawią koordynację ruchową ; p
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No najlepiej to biegaj codziennie gdzieś tak około 3-4km takim szybszym tempem, ale nie zajeżdżaj się, rób przebieżki (przyspieszenia) gdzieś tak 6x100m po każdym sprincie poczekaj aż oddech się uspokoi i rób następny sprint. To powinno poprawić Twoją szybkość i wydolność. A poza tym rób w domu 2x w tygodniu jakieś ćwiczenia typu brzuszki, pompki itp. :) Pozdro
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ