Witam!
Mam do sprzedania maski neoprenowe które moim zdaniem są idealnym rozwiązaniem na mrozy.
Może od początku-trenuję freerunning / parkour i to temu poświęcam swój czas i zaangażowanie a na tym forum zarejestrowałem się dlatego iż uważam że te dyscypliny mają ze sobą wiele wspólnego (fundament=bieganie) a więc produkt ten może także zainteresować biegaczy.
Link do aukcji: http://allegro.pl/maska-neoprenowa-half ... 13134.html
Maski są oczywiście nowe i tak jak napisałem sprowadzam je zza granicy (w związku z czym realizacja może potrwać tak jak napisałem na aukcji około 2tyg.)
Pytanie po co takie coś biegaczowi?-sam sporo biegam i wiem że zimą przy wysokich mrozach nie jest to najprzyjemniejszą rzeczą dla mojej twarzy (zwłaszcza nosa który szybko zamarza). Zaczęło się od kupna jednej maski która jak się później okazało stała się idealnym rozwiązaniem na mrozy-wcześniej próbowałem np. chusty (bandamy(?)) która szybko nawilgała co mogło powodować odmrożenia na twarzy (ciężko się tak chodziło a co dopiero biegać). Maska jest wykonana z takiego materiału który w ogóle nie chłonie wilgoci (niewielkie otwory odprowadzają skutecznie parę-a nawet jak trochę się jej nagromadzi (powiem szczerze że to się zdarza) to nic się nie dzieje bo nawet przy -20 mróz pod maską jest nieodczuwalny).
Do chodzenia okazała się idealna.
Ale gdy przyszło mi w niej trenować to przyznam że otwory które posiada nie okazały się wystarczające i dało się odczuć brak tchu. Dlatego od razu informuję że bazowo do biegania może nie spełnić swojej funkcji - niemniej jednak znalazłem na to rozwiązanie-wypaliłem (na swojej masce) niewiele większe otworki w okolicy ust które nie rzucają się w oczy a umożliwiają całkowicie swobodny przepływ powietrza (przy czym w dalszym ciągu skutecznie chronią przed mrozem i wiatrem.
Oczywiście zdaję sobie sprawę że wielu osobom takie coś może najzwyczajniej w świecie się nie podobać (chociażby ze względu na wzory). Jeśli o mnie chodzi to mimo że mam 21 lat przyznam że kręcą mnie takie bajeranckie rzeczy :P
Dodam że posiadam okulary a problem parowania rozwiązałem w prosty sposób-dzięki "podszyciu" w górnej części maski także polecam wszystkim.
Of course to co napisałem o dodatkowych otworach i podszyciu tyczy się mojej maski a te które sprzedaję są całkowicie nowe, jeszcze zapakowane.