WT przed Zakresem?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
pongo40
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam mam małe pytanko a mianowicie co myślicie o bieganiu tempówek(styczeń,luty) 8x1000m na przerwach 3 min a drugiego dnia ''zakres2'' 10-12 km? :lalala: Czytałem pewną książkę i w niej był taki trening ale w inni trenujący zawodnicy nie robią takich treningów :zero:
Czekam na odpowiedzi,piszcie co o tym myślicie lub czy ktoś robi taki trening i czy się sprawdza :hejhej:
PKO
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Przeważnie to się robi odwrotnie najpierw zakres potem tempo, po to by przejść z wolniejszego tempa (zakres) w tempo mocne. Ale myślę, że to są treningi dla zawodników wyczynowych, co najmniej 2 klasa sportowa. Jeśli biegasz wolniej to nie ma sensu tego robić, są inne środki skuteczne. Dla niektórych przy słabym przygotowaniu zakres to juz wyzwanie a kiedy regeneracja
R.S.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pongo40 pisze:Witam mam małe pytanko a mianowicie co myślicie o bieganiu tempówek(styczeń,luty) 8x1000m na przerwach 3 min a drugiego dnia ''zakres2'' 10-12 km? :lalala: Czytałem pewną książkę i w niej był taki trening ale w inni trenujący zawodnicy nie robią takich treningów :zero:
Czekam na odpowiedzi,piszcie co o tym myślicie lub czy ktoś robi taki trening i czy się sprawdza :hejhej:
wszytko zależy n ajkaich tętnach ( zakwaszeniu ) bedziesz realizował pierwszy trening i co do jest dla ciebie 2 zakres. Bo jesli te tempówki będa ciezkim treningiem cześcioow w beztlenie to lepiej na drugi dzień rzeczywiscie zrobić rozbieganie WB 1 a nie trochę cieższy trening WB 2.

Tompoz
Tompoz
pongo40
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No biegam wyczynowo już 4lata :hej: i robię 4 lata z rzędu te same treningi,ale widzę,że nie dają mi skutku a propo 12km.OWB2 biegam na tętnie 175-180 zakwaszenia nie mierze bo nie mam zakwaszarki :grr: tempówki znów po 3.20/km tetno 180-190 przerwa 3 min.
A o tym treningu dowiedziałem się z książki Jacka Danielsa zostal on wybrany jako trener XXw. wiec gość raczej ma o tym pojecie ale treningi te ludzie robili w Stanach :hahaha:
Wiec jakie jest wasze zdanie?
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale mi chodzI o tętna w odnieseiu do hr max. co mogę mi da cdane z ebiegas zna 170 czy na 180 myśl trocxhę jak mam ci pomóc

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ