jakie są szanse
- snake2
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zacząłem biegać 22 kwietnia w swoje 26 urodziny realizując dokładnie plan 10-tygodniowy, zaczynając od 2 minut z przerwami i śmiercią kliniczną. Teraz biegamy z żoną pełną godzinę (świat zwariował!). Pytanie krótkie, jakie są waszym zdaniem szanse na przebiegnięcie POŁOWY maratonu w Krakowie 2004, biorąc pod uwagę nadchodzącą nieubłaganie zimę? O całym dystansie nawet nie śnię, może w 2005??
- Padre
- Stary Wyga
Ogólnie się mówi "jak przetrenujesz zimę, taki masz sezon". Tak więc absolutnie nie zniechęcaj się nadchodzącą zimą tylko spokojnie biegaj, zwiększając stopniowo dystans. Systematycznie nad tym pracując, jestem pewien, że dasz radę przebiec półmaraton. Bakcyla biegowego jak widać już złapałeś
Odnośnie nadchodzącej nieubłaganie zimy to trzeba też zaznaczyć, że często właśnie okres zimowy jest szczególnie korzystny dla początkujących biegaczy. Wiadomo, że zimą ze względu na warunki biega się wolniej, a jak zauważyłeś na forum, częstym grzechem biegaczy jest bieganie zbyt szybkie - kontuzje, przetrenowanie. Śnieg będzie naturalnym hamulce, który z pewnością Ci pomoże.
Tak więc powodzenia - dasz radę! Przy niespadającym zapale z Twojej strony - spokojnie postawiłbym iż w 2004 roku maraton też jest osiągalny.
Odnośnie nadchodzącej nieubłaganie zimy to trzeba też zaznaczyć, że często właśnie okres zimowy jest szczególnie korzystny dla początkujących biegaczy. Wiadomo, że zimą ze względu na warunki biega się wolniej, a jak zauważyłeś na forum, częstym grzechem biegaczy jest bieganie zbyt szybkie - kontuzje, przetrenowanie. Śnieg będzie naturalnym hamulce, który z pewnością Ci pomoże.
Tak więc powodzenia - dasz radę! Przy niespadającym zapale z Twojej strony - spokojnie postawiłbym iż w 2004 roku maraton też jest osiągalny.
- byt
- Rozgrzewający Się
zimo moja zimo!
juz sie nie moge doczekac. las bielanski... jasno jak w dzien.. chrzęst śniegu. rześkie powietrze, szron na czapce. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja chce zime
ja chce zime
juz sie nie moge doczekac. las bielanski... jasno jak w dzien.. chrzęst śniegu. rześkie powietrze, szron na czapce. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja chce zime
ja chce zime
CWK CWK CWKS LEGIA
- raner
- Zaprawiony W Bojach
i co z tego ze zima ?
zima tez sie biega i to nawet wiecej km
połówke w Krakowie bez problemu pobiegniecie
ale proponowałbym pełen maraton !!!
zima tez sie biega i to nawet wiecej km
połówke w Krakowie bez problemu pobiegniecie
ale proponowałbym pełen maraton !!!
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b] gg310854
-
- Zaprawiony W Bojach
zima jest ok! tylko ciszej w lesie i slysze jedynie rytmiczne szuranie rekawow o kutrke.
... no i ponizej -10 zamarza broda, ale dopiero po zimowych wyprawach w snieg poczulem ze na wiosne biega sie z n a c z n i e lzej!
WIEC POLECAM ZIME!!!
brrr
... no i ponizej -10 zamarza broda, ale dopiero po zimowych wyprawach w snieg poczulem ze na wiosne biega sie z n a c z n i e lzej!
WIEC POLECAM ZIME!!!
brrr
..a czasem też b r z y d k i :)
- Mirkas
- Zaprawiony W Bojach
Taa. Zima jest wspaniała. Szczególnie jak ktos moze biegac w ciagu dnia. A nie tylko w sobote czy w niedzielę.
Bieganie po ciemku,po lodzie,po zamarźnietych wykrotach,przy latarce,gdzie po godzinie siadają oczy. To tez są wspaniałe plusy zimy ? He He
Bieganie po ciemku,po lodzie,po zamarźnietych wykrotach,przy latarce,gdzie po godzinie siadają oczy. To tez są wspaniałe plusy zimy ? He He
Mirek K
- romek
- Zaprawiony W Bojach
Snake2 - ja biegam gdzies od początku kwietnia i zamierzam przebieć maraton pod koniec września. Więc jeśli tylko będziesz chciał ...
A zima brrrrrrr, myślę raczej o bieżni
A zima brrrrrrr, myślę raczej o bieżni
- Tomek W
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:50
- Życiówka w maratonie: 2:45:16
- Kontakt:
A ja wole lato Mozna sobie ubrac koszulke spodenki i wybrac sie na jakis spacerek biegowy... I jasno jest dluuzej... i dziewczyny chodza ladniej ubrane:)
TT Szczecin