Co wybrać Polar RS300X+S1 czy Garmin Forerunner 60 HR/FP???

lokoxc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Proszę o poradę co wybrać do uzupełniającego treningu biegowego. Trenuję kolarstwo i potrzebuję pulsometru z pomiarem przebytego dystansu. Obydwa pulsometry znajdują się mnie/ więcej w jednym przedziale cenowym ( zależnie od miejsca poszukiwań ). Na rowerze użytkuję Garmin Edge 705 i nadal go używam trzymając w dłoni podczas biegania. Spełnia wszelkie kryteria oprócz jednego. Jest niewygodny w użytkowaniu ze względu na rozmiary. Proszę o poradę ;-).
PKO
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

Pytanie trochę trudne, bo znajdziesz tu zwolenników obu modeli i każdy może Cię przekonywać do swojego wyboru. Na pewno są to urządzenia bardzo dobre i, jeżeli chodzi o oferowane możliwości, porównywalne. Oczywiście różnice są, ale jeżeli chodzi Ci o podstawowe funkcje treningowe, to są one raczej minimalne.
Wadą Polara (przynajmniej moim zdaniem) jest sposób komunikacji z PC (konieczność dokupienia FlowLinka), u Garmina jest to klucz USB dołączany w pakiecie.

W tym wątku ktoś miał podobny dylemat:http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... hilit=300x
A tu znajdziesz mnóstwo praktycznych informacji o FR60: http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=37&t=15266

Poczytaj i zdecyduj, ale moim zdaniem, na którykolwiek z nich się zdecydujesz i tak będziesz zadowolony.

pozdrawiam
worarek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jak masz juz garmina to bierz drugiego

ant+ jest spora zaleta, ta sama opaska, po za tym 60 moze rowniez dzialac na rowerze z czujnikiem kadencji, ktory pewnie juz masz
Awatar użytkownika
pysia222
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja mam Polara i jestem zadowolona jedyne ale jakie mam to do GPS .......wydaje mi sie , ze czesto gubi sygnal i szybko sie wyladowuje .
18.05.14 mz3athlon (Sprint) - 01:25:32
08.06.14 Elk (Sprint) - 01:26:43
06.07.14 Welzheim (Sprint) - 01:39:42
03.08.14 Ulm (Olimpijski)

moje marzenie - IRONMAN FRANKFURT
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ