zawroty głowy
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
może to nie bardzo związane z bieganiem a może jednak tak - otóż od pewnego czasu miewam chwilowe zawroty głowy po wstaniu z fotela, po podniesieniu się np. z klęczek. Nie dzieje się to zawsze ale od czasu do czasu. Jak biegam to nigdy nic takiego mi się nie zdarza (raz po maratonie tylko trochę mi się zakręciło w glowie ale za chwilę przeszło), jestem zdrowy, nigdy nie miałem żadnych problemów z sercem, układem krążenia ani oddychania. Trwa to moment - 2-3 sekundy i przechodzi. Z czym to może być związane?
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
- Życiówka w maratonie: brak
moze z niedoborem jakiegos mineralu, ktory spalasz przy wysilku, np. magnez ale ja sie tak dobrze nie znam.
- raaf
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To hipotonia ortostatyczna - ortostatyczne spadki ciśnienia tętniczego. Po dłuższym siedzeniu, leżeniu czy nawet schylaniu sie i nagłym wstaniu dochodzi do krótkotrwałego spadku cisnienia, zawrotów głowy, mroczków przed oczami .
Nic strasznego, poważnego czy mogącego niepokoić. Niepokoić mogą np. utraty przytomności (wtedy trzeba się zgłosić do lekarza), uczucie kołatania serca, trwałe zaniewidzenie, niedowłady kończyn.... itd.
Pozdrawiam
Nic strasznego, poważnego czy mogącego niepokoić. Niepokoić mogą np. utraty przytomności (wtedy trzeba się zgłosić do lekarza), uczucie kołatania serca, trwałe zaniewidzenie, niedowłady kończyn.... itd.
Pozdrawiam

KB RS SEWO RZESZÓW