http://www.cos.pl/sw/78_05/13.pdf
j/w
trening 400 metrowca - Jonhsona
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ciekawe, ciekawe- zwłaszcza zaciekawiło mnie odchodzenie od metody powtórzeniowej na rzecz interwałowej, ale jak sie ma takie wyniki to w sumie nie dziwi nic. Tylko , ze kontuzje to chleb powszedni przy takich obciazeniach. Jesli chodzi o siłe to sie zgadzam, ale przypominam ze Johnson zaczynał trenowac w wieku 19 lat po okresie dojrzewania i wzrostu.
-
- Wyga
masz moze takie opisy treningo jeszcze na dluzsze dystanse ?? masz moze cos z :1500, 3000,5000,10000,pol, i maraton ??
"Kto nie dąży do rzeczy niemozliwych nigdy ich nie osiagnie"
-
- Wyga
wiem
tylko zapomnialem Kto to powiedzial
pozdro

pozdro
"Kto nie dąży do rzeczy niemozliwych nigdy ich nie osiagnie"
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zastanawiam sie nad jedna rzecza. W sporcie kwalifikowanym bardzo trudno posługiwac sie metoda statystyczną aby wyciagać wnioski. Z reguły bierze sie na tapete najlepszych jest ich kilku, a w wypadku tego artykułu najlepszego. Wnioski, moim zdaniem moga byc mylace, bo mamy do czynienia ze specyficznym biegaczem, którego technika i budowa odbiega od norm. Oczywiscie mozna zapytać gdzie sa te normy i kto je wyznacza jesli nie najlepszy? Ja jednak mam watpliwosci czy mozna wyciagnac daleko idace wnioski z analizy jednostkowego przypadku nawet tak utytułowanego.