Buty za ok. 150 zł - początkujący

Mate93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Zastanawiam się nad kupnem pierwszych butów do biegania. Jak podałem w tytule, buty powinny kosztować ok. 150 złotych i dla początkującego. Nie chcę być jakimś zawodowym biegaczem, tylko mam zamiar poprawić kondycję i zrzucić trochę tłuszczyk. Moja waga - ok. 76 kilogramów(184 cm wzrostu). Sprawdzałem buty Jomy, ale przeczytałem, że materiał zewnętrzny jest bardzo słaby. Oczywiście cena jest niska, ale lepiej dorzucić te 30-40 złotych i mieć buty na znacznie dłuższy okres.
Tańsze Asicsy są dobre dla amatora?? Bardzo lubię tę firmę(siatkówka). Mam Asicsy Gel Rocket na halę i jestem z nich wielce zadowolony. Ok. 1,5 roku i oderwała się lekko guma na zewnątrz. Oczywiście mogą być też buty innej firmy, bo słyszałem o New Balance, Mizuno
Ważne jest, żeby były dobre na tereny leśne(mieszkam 20 km od Spały).
Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
Tomaszzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pochodź po sklepach z obuwiem sportowym, prawie zawsze są jakieś promocje. Ja kupiłem ostatnio w GO Sporcie Nike za 139 na wyprzedaży ze 199zł, choć wcześniej były za 149zł jako promocja. Wczoraj widziałem w jakimś podobnym sklepie (nie pamiętam nazwy) Asicsy za 179zł chyba, także oszukaj w klepach i na Allegro. W tej cenie zazwyczaj znajdziesz tylko neutralne buty, a takie są dobre dla supinatorów i pronatorów.
Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.

.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.

..........................Dokładny pomiar odległości.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ