Hej,
mam 176cm wzrostu i ważę 70kg. Moi celem jest pozbycie się tłuszczu na brzucha oraz wyszczuplenie nóg. Wyczytałem, że najlepsze jest bieganie tempem, w którym jestem w stanie rozmawiać z osobą obok mnie.
Teraz biegam sobie powolutku 8km w jedną godzinę (codziennie, chyba że mocno pada). Powoduje to u mnie niewielkie zmęczenie i spokojnie mógłbym przebiec nawet dwa razy tyle. Dodatkowo przed i po rozciągam się przez kilka chwil. Czy robię wszystko odpowiednio?
biegam aby schudnąć - 8km w 1h - ok?
- JosefBB
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
kuba129 pisze: mam 176cm wzrostu i ważę 70kg. Moi celem jest pozbycie się tłuszczu na brzucha oraz wyszczuplenie nóg....
Hmmm - ja mam 176 cm i 73 kg - lekko mnie zdołowałeś swoimi celami

A propos treningu - wszystko OK' ale żeby ci się nie znudziło to wartoby urozmaicić sobie trasy. Na pewno fajne są również wycieczki biegowe, 2-3h z krotką pauzą na trasie np. na stretching. Po lesie, górki itp.
Potem mozna dołączyć krócej a szybciej - poprawi sie motoryka.
Tylko długie bieganie powoduje że traci sie szybkość, a może sie przydać kiedyś na zawodach.
Co tu dużo gadać - trzeba robić swoje
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Może źle napisałem, bo tak naprawdę nie chodzi mi o schudnięcie wagowe, tylko pozbycie się tłuszczu z nóg i brzucha. Jutro się zmierzę i napiszę wam moje wymiary. Jak chcecie możecie napisać ile macie w udach i łydkach, to porównamy.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:08
Hmm ja mam wzrostu ok 182 cm, waga ok 80.5 i wymiary:kuba129 pisze:No dobra, miałem napisać swoje wymiary więc piszę...
łydki - 37
uda - 55,56
pas - 85,86
Co sądzicie (przy wzroście 176)?
łydka - 40 cm
uda - 56-57
pas - 93

Wydaje mi się, że jak gdzieś powinieneś chudnąć, to tak jak ja w pasie

I am addicted.