Pierwszy pół maraton

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
macioo74
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam. Od dłuższego czasu mam zamiar wystartowac w jakimś półmaratonie. Myślałem o półmaratonie warszawskim (ten to super market organizuje) ale wpisowe wynoszą aż 80zł. To był by mój pierwszy pólmaraton więc na pewno nie odniósł bym sukcesów wiec 80 to za dużo. Kolejnym problemem jest to że aby uczestniczyć w takich biegach trzeba mieć chyba ukończone 18 lat, a w październiku kończę dopiero 17 :hej: można coś z tym zrobić ?? Aha i doradźcie czy warto jechać 300km lub więcej aby wziąć udział w półmaratonie czy poczekać na maraton?? Nie wiem jak u mnie z wytrzymałością bo nie biegałem nigdy dalej niż 16 km, ale dystans 8km pokonuje moim tempem w 30 min, ale i szybciej dało by radę tylko utrzymywać tempo 140. Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Jak przebiegasz 16km dasz radę na półmaratonie. Tempo masz niezłe, a skoro utrzymujesz przy nim HR 140 to znaczy, że albo nieoszlifowany diament albo coś źle mierzysz (tętno lub odległość).
Czy 300 km + 80 zł to fajna rzecz - zależy od tylko Twojej sytuacji materialnej, pamiętaj że do tego dojdzie jeszcze dojazd.
Co do wieku, poszukaj w regulaminie organizatora czy dla osób poniżej 18 roku życia jest możliwy start za zgodą rodziców.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ