Powiedzcie proszę, co sądzicie o pulsometrze z poniższego linku?
Chodzi mi szczególnie o dokładność pomiaru tętna, odbywa się to bez pasa na klatkę...
Macie jakieś doświadczenia z tego rodzaju urządzeniami? I jeszcze jedno pytanie: zazwyczaj produkty Tchibo mają wysoką jakość, ale moje doświadczenia kończą się na odzieży - jak to może być w przypadku pulsometru?
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.e ... KU=0019498
Pulsometr Tchibo
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Chyba bauer robił pulsometry z pomiarem pulsu z palca - ale pomimo, że był to pomiar ciągły (była taka nakładka na palec) czytałem o sporych błędach pomiaru.
O metodzie mierzenia przykładanym palcem (a na taki wygląda w tchibo) powiem tylko - wyobraź sobie jak sprawdzić tętno w czasie biegu? biegać z palcem przyłożonym do zegarka?
No i największa wada - wytrzyma tylko trzy bary - a jak się zalejesz w czwartym to po sprzęcie
Myślę, że warto trochę dołożyć i kupić coś sprawdzonego.
O metodzie mierzenia przykładanym palcem (a na taki wygląda w tchibo) powiem tylko - wyobraź sobie jak sprawdzić tętno w czasie biegu? biegać z palcem przyłożonym do zegarka?
No i największa wada - wytrzyma tylko trzy bary - a jak się zalejesz w czwartym to po sprzęcie

Myślę, że warto trochę dołożyć i kupić coś sprawdzonego.
Sprzedam F305
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Proponował bym na polskim forum, jednak pisać po polsku, życie staje się wtedy łatwiejsze
-
- Zaprawiony W Bojach
Chyba, że jest się botem i nie zwraca się uwagi.