MIzuno rider vs. Asics Nimbus - podobne ?

Awatar użytkownika
serek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Obecnie używam riderów ale niedługo będę musiał kupić coś nowego. Co ze stajni Asicsa jest podobne do riderów ? Nimbusy czy 2140 ? Pytam przy okazji obniżek cen w Intersporcie na Asicsy.
Pozdrawiam

dodam że mam stopę neutralną. Ridery są dla mnie można powiedzieć synergiczne..
Serek
PKO
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

z asicsa neutralne są stratusy i cumulusy. nimbusy są bardziej dla supinatorów, biegałem w nich, to były rewelacyjne buty. też kończę zajeżdżanie riderów 11 i przymierzam się do zakupu nowych, być może jednego z w/wymienionych modeli.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zeli pisze:z asicsa neutralne są stratusy i cumulusy. nimbusy są bardziej dla supinatorów,.
Według strony Asicsa to nieprawda, wszystkie te buty są w tej samej kategorii supinatorzy/neutralni.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokładnie,

Nimbus, Cumulus, Stratus są to buty dedykowane dla biegaczy neutralnych bądź supinujących.

Nimbusy są bardziej "wypasione" od 2140 co nie znaczy, że model mniej wypasiony jest słaby. Z tym, że 2140 to but dla pronatorów. Słyszałem opinie, że i neutral może w nich biegać jednak z taką piętą but będzie wymuszał prowadzenie z pięty także nie polecam.

Miałem jedną parę Mizuno i porównując te buty do Asicsców to Asicsy są szersze. Jak ktoś ma szeroką stopę to OK. Natomiast krój Mizuno jest bardziej podobny do Saucony tzn węższa stopa. (szerokość).
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
torronto
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:21
Życiówka w maratonie: 2:58:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegam w Riderach i Cumulusach. Te pierwsze są mocniejsze i amortyzacja dłużej w nich trzyma. Oba modele warto pochwalić. Wyższy model Asicsa, czyli Nimbus, zapewne można by postawić w jednym szeregu z Riderami. Niestety Nimbusy są dosyć drogie. Nie odczułem różnicy pomiędzy Mizuno i Asics, jeśli chodzi o szerokość w stopie.
www.bieganie.torun.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ