400 metrów

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
szefujp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Nie było odpowiedniego tematu więc zakładam nowy ... a do rzeczy .... chciałbym poprosić o jakieś wskazówki do polepszenia mojego czasu na 400 metrów.

więc tak:
Mam 17 lat ,wzrost :170 waga: 60 kg
Czas na 400 : 64,67 ( bez przygotowania ,zadnych treningów , po bardzo mokrym tartanie, bez kolców)

Jakieś wskazówki na polepszenie tego wyniku? (biegam od ok 3 miesięcy,ale to takie zwykłe bieganie nie urozmaicone)

Za odp z góry dziękuję!
Urodzony by przegrać,żyje by wygrać!
PKO
hubertinho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak, widzę że bardzo ci zależy na poprawieniu tego czasu na kolejnym już forum piszesz to samo na sfd już ci pomogłem. :hej:
szefujp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hehe dokładnie :hej: dzięki za pomoc na sfd :oczko:
Urodzony by przegrać,żyje by wygrać!
rain400m
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć

Tak jak założyciel tematu mam 17lat (nie długo 18) i również biegam na 400m
Od pewnego czasu jestem wystawiany na ten dystans na zawodach szkolnych.
Przed wakacjami udało mi się zrobić 56.2 (fotokomórka). Nigdy wcześniej nie myślałem serio o bieganiu ale ten czas (myślę, że nie najgorszy) osiągnąłem całkowicie bez żadnych przygotowań, więc myślę, że jeszcze mógłbym się trochę poprawić.
Wydaje mi się, że na jakiś klub sportowy jest za późno dla mnie, a chętnie bym potrenował do tegorocznych zawodów (najbliższe są w październiku ale wiem, że to mało czasu więc mogę założyć, że trenuje do zawodów na wiosnę).

Bardzo proszę o pomoc w postaci jakiejś rozpiski treningowej (mam czas 5 dni w tygodniu ale myślę, że jakąś przebieżkę w pozostałe dni również mogę robić). Nie wiem czy poza ćwiczeniami czysto biegackimi nie przydał by mi się trening na siłę nóg, jeśli tak to również proszę mi przypisać :).

dodatkowe dane: wzrost :185 waga: 70 kg

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.

kontakt - deence@gmail.com
Awatar użytkownika
piotrek92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nikt Ci nie da gotowca, a tak nawiasem mówiąc powinno być to zabronione w jakimś regulaminie i powinna być włączona opcja ostrzeżeń. Ostatnio zbyt dużo osób się sprzecza i pisze kolejne tematy w stylu "napiszcie mi plan, będę wdzięczny" :ojnie:

A wracając do Ciebie, to siła sprintera nie tylko w nogach, ale i w górnych partiach ciała. Czas nie jest zły, warto spróbować w klubie, nie na własną rękę. Sprintu nie da się samemu trenować, tam zbyt ważną role odgrywa technika i długość kroku. Musie Cie obserwować, ktoś, kto się na tym zna, najlepiej trener :D
"A co zdobyte nigdy nie będzie szczytem." - PFK
100 - 12.11 (2011)
400- 53.78 (2011)
600- 1.26.72 (2010)
800- 1.59.36 (2010)
1000- 2.43.4 R (2011)
1500- 4.18.18 (2009)
2000- 6.05.00 (2009)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ