ASICS GEL-VIRAGE 3

lenon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, chciałbym prosić o opinie na temat tych bucików. Nie dawno zacząłem przygodę z bieganiem i teraz nadszedł czas na kupno odpowiednich butów. No właśnie i tutaj pojawił się problem, ponieważ w mojej mieścinie nie da się kupić żadnego modelu polecanego na forum, a pierwszych butów nie chcę kupować przez internet. Jedyne dostępne to Asics Blackhawk 2(199zł) i ASICS GEL-VIRAGE 3(269zł). Jednak na forum czytałem, że Blackhawk mają słabą amortyzację. Jest za to bardzo bogata oferta Salomona ale potrzebuję butów chyba na twardą nawierzchnię, a z tego co wyczytałem o Salomonach to są raczej na górskie wędrówki. NIKE PEGASUS mają bardzo dobrą opinie i szczerze mówiąc chciałbym kupić właśnie je. Miałem nawet zamiar pojechać do Intersportu do Gdańska, jednak nie ma tam mojego rozmiaru.
Reasumując czy ASICS GEL-VIRAGE 3 będą odpowiednie? Ważę 80kg biegam co drugi dzień na razie około 5km (z czego ok. 2km jest po chodniku).

Z góry dziękuję za pomoc.
PKO
pandafix
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na temat Asics Blackhawk 2 mogę się w małym stopniu wypowiedzieć :D Posiadam je od 24 lipca, a więc trochę mało. Biegam 40% po asfalcie i chodnikach. Amortyzacja może słaba bo tylko na pięcie, ale mnie to wystarczy, gdyż (jako początkujący biegacz) spadam na pięty. Póki co nie mam złej opinii o tej parze butów, a że jeszcze zapłaciłem 159 zł to nie żałuję.
Awatar użytkownika
artur511
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam Asics GEL Virage 2. Jestem z nich zadowolony, biega sie w nich świetnie, są przewiewne. Dobrze amortyzują, trzymanie stopy też jest ok. Mają tylko jedną wadę - są śnieżnobiałe. Siatka się nie brudzi, nawet nie jest zakurzona, pomimo biegania po piasku i żwirze. Jednak dolna część się paskudzi, ale to można umyć.
Jeśli masz jakieś pytania to pisz. Chętnie pomogę. :)
NEVER back down!
hugh hefner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

lenon pisze:NIKE PEGASUS mają bardzo dobrą opinie i szczerze mówiąc chciałbym kupić właśnie je. Miałem nawet zamiar pojechać do Intersportu do Gdańska, jednak nie ma tam mojego rozmiaru.
w gdansku sa co najmniej 3 intersporty + 1 w gdyni, wiec moze w ktoryms jednak by sie znalazl. mozesz tez zlozyc zamowienie w ich sklepie internetowym, a tam pewnie odpowiedni rozmiar by sie znalazl.
lenon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zdecydowałem się na ASICS GEL-VIRAGE 3, jednak kiedy chciałem je kupić okazało się, że jednak nie mają 46 i nie mieli. Porażka jak byłem wczoraj to specjalnie pytałem o rozmiary. Nie mają pojęcia co sprzedają. Tak więc wraca wersja wycieczki do Intersportu, ponieważ nie mam innego wyjścia. I tutaj mam, może trochę głupie pytanie do osób z trójmiasta. Jak w sklepach Intersport wygląda sprawa z dostępnością butów biegowych. Już nawet nie chodzi mi o Nike Pegasus. Czy jak pojadę w ciemno to uda mi się coś kupić? W moim mieście w każdym sklepie są od 2 do 5 prostych modeli biegowych i na tym koniec. Pomijając fakt, że większość to tanie, ubogie modele. To jeszcze dochodzi problem rozmiaru, także w zasadzie nie ma nic. :ech:
hugh hefner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Coz, w sklepie internetowym intersportu nie ma w ogole tego modelu asicsa, tak wiec raczej go u nich nie dostaniesz. Radze ci go poszukac w ktoryms ze sklepow internetowych, sam znalazlem go np. tutaj; http://sklepbiegacza.pl/produkt/asics-gel-virage-3/

Co do pegasusow, to sam je kiedys przymierzalem w intersporcie w medisonie, ostatnio widzialem je tez w galerii baltyckiej, wiec niby sa, ale oczywiscie nie wiem czy maja akurat twoj rozmiar :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ