Iso Plus - ile sypać?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, kupiłem Iso Plus w proszku. Na opakowaniu jest napisane żeby sypać jedną łyżkę stołową na 250 ml, natomiast na stronie internetowej producent informuje, że trzy łyżki stołowe... W obu przypadkach jest to 17,5 g proszku. Macie może jakieś doświadczenie w tym temacie? Niestety nie jestem farmaceutą ani dilerem dragów więc nie mam odpowiedniej wagi a na wyczucie to nie wiem ile to jest 17,5 g.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
pisze, że łyżki. ja sypię łyżki stołowe - takie do zupy. na bidon (500 ml) daję jedną łyżkę czubatą a drugą taką średnią. smakuje to ok, ale czy jest to izotonik to raczej wątpię. iso plusa kupiłem ze względu na to, że zawiera aż 4 rodzaje węglowodanów (o różnym indeksie glikemicznym). Wcześniej piłem powerrade'y - ale one mają tylko dwa rodzaje węglowodanów.
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
tak na marginesie co lepsze izoplus czy maxcarb?wedlug jednego z waszych artykolow to maxcarb jednak teraz widze jakies weglowodany o roznych indeksach glikemicznych i mam maly metlik w glowie,a carbo olimp sie konczy wiec cos trza kupic.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Zdecydowanie izoplus. Poczytaj skład (sam pije to wiem co najlepsze :D)glodny1988 pisze:tak na marginesie co lepsze izoplus czy maxcarb?wedlug jednego z waszych artykolow to maxcarb jednak teraz widze jakies weglowodany o roznych indeksach glikemicznych i mam maly metlik w glowie,a carbo olimp sie konczy wiec cos trza kupic.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt: