prosty pulsometr
- Magus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Chce kupic pulsometr. W przyszlosci planuje kombajn z GPS, ale obecnie chce popracowac nad utrzymaniem tempa a do tego potrzebuje tylko moc ustawic zakres (min i max tentno) z sygnalizacja dzwiekowa przekroczenia granic oraz odczyt tetna maksymalnego.
Czytalem na forum o pulsometrach Medion, ale jakos mam awersje do tej firmy (kiedys kupilem zegarek z pulsometrem z odczytem "z palca" - badziew straszny!).
Glownym powodem takiego drastycznego obciecia wymagan sa wzgledy finansowe. Za pol roku bede juz wiedzial czy warto abym wydal wieksza kase, ale teraz chce cos taniego.
Czytalem na forum o pulsometrach Medion, ale jakos mam awersje do tej firmy (kiedys kupilem zegarek z pulsometrem z odczytem "z palca" - badziew straszny!).
Glownym powodem takiego drastycznego obciecia wymagan sa wzgledy finansowe. Za pol roku bede juz wiedzial czy warto abym wydal wieksza kase, ale teraz chce cos taniego.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale jaka cena Cię interesuje ? Do jakiej kwoty ?
- Magus
- Zaprawiony W Bojach
Powiem szczerze, kompletnie nie znam rynku 
Nie chce kupic badziewia, ale tez nie chce wydac nie wiadomo ile.
Jak taki prosty pulsometr uda sie kupic do ok 50zl - bede bardzo zadowolony.
Dla mnie badziew to bedzie taki pulsometr, ktorego wskazan nie bede mogl zaufac - bedzie niedokladny i niewygodny w noszeniu.
Jezeli mialbym zaplacic wiecej to moje wymagania wzrosna. Nie bedzie mi sie chcialo nosic dwoch zegarkow (mojego obecnego Ironmana) i pulsometru.

Nie chce kupic badziewia, ale tez nie chce wydac nie wiadomo ile.
Jak taki prosty pulsometr uda sie kupic do ok 50zl - bede bardzo zadowolony.
Dla mnie badziew to bedzie taki pulsometr, ktorego wskazan nie bede mogl zaufac - bedzie niedokladny i niewygodny w noszeniu.
Jezeli mialbym zaplacic wiecej to moje wymagania wzrosna. Nie bedzie mi sie chcialo nosic dwoch zegarkow (mojego obecnego Ironmana) i pulsometru.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Są jakieś firmy LIFETEC - wyglądają przyzwoicie, ja kiedyś kupiłem jakąś tanią rzecz i tętno pokazywała ok.
W Decathlonie też chyba mają jakieś niedrogie.
W Decathlonie też chyba mają jakieś niedrogie.
-
- Rozgrzewający Się
Ja używam Sigmy PC-9. Wskazania dokładne, można ustawić trzy strefy tętna (czyli absolutna podstawa), liczy kalorie spalone itp. Co prawda nie do końca dobrze leży na ręku, pasek jest sztywny i dużo bardziej lubię go stosować gdy jeżdżę na rowerze. Ale nie będę kupował pulsometru do biegania. Niestety albo mi padło na słuch, albo popsuł się sygnał dźwiękowy o zmianie zakresu tętna. I co jakiś czas muszę zerkać na pulsometr. Cena w Go Sport to jakieś 120,00 zł. Na allegro pewnie taniej.
- artur511
- Wyga
A co powiecie o tym:
http://allegro.pl/item682781140_nowy_pr ... ancja.html
Czytałem niemieckie opinie w necie i pulsometr ten cieszy się dobrą opinią. Szczerze powiem, że mam w domu ciśnieniomierz tej firmy i jestem zadowolony, z resztą nie tylko ja.
Tylko czy pulsometr służy jeszcze do czegoś innego niż kontrolowanie tempa biegu i odczyt HRmax i min? Pytam, bo w sumie nie wiem czy gra jest warta świeczki..
Aha.. w tym powyższym pulsometrze można ustawić minutnik z międzyczasami lub okresowy?
http://allegro.pl/item682781140_nowy_pr ... ancja.html
Czytałem niemieckie opinie w necie i pulsometr ten cieszy się dobrą opinią. Szczerze powiem, że mam w domu ciśnieniomierz tej firmy i jestem zadowolony, z resztą nie tylko ja.
Tylko czy pulsometr służy jeszcze do czegoś innego niż kontrolowanie tempa biegu i odczyt HRmax i min? Pytam, bo w sumie nie wiem czy gra jest warta świeczki..
Aha.. w tym powyższym pulsometrze można ustawić minutnik z międzyczasami lub okresowy?

NEVER back down!
- Magus
- Zaprawiony W Bojach
Martwi mnie gwarancja na 6 miesiecy tylko ... to sugeruje, ze nie jest to nowy egzemplarz. Przypuszczam, ze jest "odswiezany" ...
Prawo europejkie z tego co pamietam naklada obowiazkowo 2 lata gwarancji na urzadzenia elektroniczne. Jak sie myle to niech mnie ktos poprawi ...
Prawo europejkie z tego co pamietam naklada obowiazkowo 2 lata gwarancji na urzadzenia elektroniczne. Jak sie myle to niech mnie ktos poprawi ...
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
napiszę tylko
nie wskazując na żaden produkt ani sprzedawcę że miałem jakiegoś donnay'a najprostszego z allegro i spełniał swoją funkcję. (obowiązkowo pulsometr "z paskiem")
Miał swoje wady (np. mega nieintuicyjny interfejs, zmiana ustawień to obowiązkowy 1-2 minutowy postój i wkucie instrukcji obsługi na blachę ;p )
ale ŧetno pokazywał, pikał i nawet zapisywał średnie tętno na każdym z okrążeń.. -
jak na cenę - coś koło 40 PLN to był to bardzo udany zakup - po roku nadal działał - teraz raz na rok biega z nim moja dziewczyna
a ja przesiadłem się na FR305 

Miał swoje wady (np. mega nieintuicyjny interfejs, zmiana ustawień to obowiązkowy 1-2 minutowy postój i wkucie instrukcji obsługi na blachę ;p )
ale ŧetno pokazywał, pikał i nawet zapisywał średnie tętno na każdym z okrążeń.. -
jak na cenę - coś koło 40 PLN to był to bardzo udany zakup - po roku nadal działał - teraz raz na rok biega z nim moja dziewczyna

- artur511
- Wyga
Kurde, nie zauważyłem. Dobrze, że uprzedziłeś... Z resztą na opakowaniu jest informacja o 2 latach gwarancji...Magus pisze:Martwi mnie gwarancja na 6 miesiecy tylko ...
Nie wiem co wybrać. Nie chcę kupować czegoś drogiego, bo jeszcze sie okaże, że trafi w czeluście szafy jako tzw. nieprzydaś... Może zaryzykuję tego sanitasa... w sumie chyba nie ma co się zepsuć. Najwyżej będę żałować.

NEVER back down!
- Magus
- Zaprawiony W Bojach
Wlasnie sprawdzilem ta Sigme DC-9 (od 135zl w gore) (http://www.sigmasport.com/en/produkte/p ... t=zubehoer) - wyglada na to, ze nie ma podswietlenia :/
Pozostalaby tylko Sigma DC-15, ale ona kosztuje od 160zl w gore ...
Moze ktos poradzi z doswiadczenia - na co tak na prawde zwracac uwage w tych pulsometrach?
Pozostalaby tylko Sigma DC-15, ale ona kosztuje od 160zl w gore ...
Moze ktos poradzi z doswiadczenia - na co tak na prawde zwracac uwage w tych pulsometrach?
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
mialem tego vitalcontrol z linka ktory podales i dzialal przez 2miesiace od poczatku parowal od srodka az w koncu sie przekrecil.Jesli ma to byc pulsometr na jakis czas to polecam ten http://www.allegro.pl/item683871394_med ... nkcji.html
ja mam go juz 10 miesiecy i nie widze potrzeby zmieniania go gdyz w tej cenie nie ma sie do czego doczepic.
ja mam go juz 10 miesiecy i nie widze potrzeby zmieniania go gdyz w tej cenie nie ma sie do czego doczepic.