Dieta i suple dla średniodystansowca :)

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :)

Chciałem zapytać o diete i suplementacje dla średniodystansowca, może niedługo przerzucę się na sprinty, ale dobra, na razie interesują mnie średnie dystanse :].

Moje dane :

Wiek 13 lat ( W sierpniu 14)
Staż treningowy : 4 miechy ;/ przedtem tylko siedzenie przed kompem i wrzesniowe zakwasy po lekcjach w-fu ;p,dlatego te czasy które zobaczycie pod spodem są takie straszne...
Życiówki : 3:26 na 1000m. Teraz jestem w stanie nabiegać poniżej 3:15 bo nie biegłem w kolcach a progres od tamtego czasu jest niezly :D na 100m. powalcze o zejście poniżej 12:40 s.
Nie wiem co by tu jeszcze :P, jak coś nie jasne pytać, póki co staram się jeść dużo białka :] A no i pytanie czy suple w tym wieku są wogole potrzeebne ;]

Aha jeżeli chodzi o treningi to 5 razy w tygodniu, czasem 6 a w wakacje viva la biba od 3-5 ;p

aha jeszcze wzrost i waga xD

Wzrost 181cm
Waga 61 kg (Jem strasznie dużo, zwłaszcza słodyczy ale nie moge przytyc ;p, z reszta nie przeskadza mi to.)
Kiprun
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czemu pisze:póki co staram się jeść dużo białka :] A no i pytanie czy suple w tym wieku są wogole potrzeebne ;]
Ale w jakim celu zwiększona ilość białka ? Suple w twoim wieku jak i ogólnie w bieganiu nie są zbytnio potrzebne jeśli nie mówimy o treningach typu 2x dziennie
Czemu pisze: Wzrost 181cm
Waga 61 kg (Jem strasznie dużo, zwłaszcza słodyczy ale nie moge przytyc ;p, z reszta nie przeskadza mi to.)
Tycie na słodyczach ? powodzenia ...

btw lepiej chyba za młodu wyrabiać szybkość a potem wytrzymałosc a nie na odwrót
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiek 13 lat ( W sierpniu 14), A no i pytanie czy suple w tym wieku są wogole potrzeebne ;]
Są zbędne. Systematyczny, dobry trening w tym wieku - nic więcej nie potrzeba.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok, dzięki ;)

m47! Miałem na myśli że ogółem jem dużo, słodycze też, ale i tak nie moge przytyć choćby 1 kg :D a nie że chce tyć na słodyczach ;p.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie tyjesz, bo rośniesz. Lepiej powoli ograniczaj te słodycze, bo jak w wieku 17-18 lat będziesz nadal tyle ich jadł to oponka pełną gębą.
Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tyle że w wieku 17-18 lat będę nadal trenował ;)( o ile nie wystąpią żadne problemy zdrowotne) i na pewno nie wejde powyżej 80 kg ;p (przypuszczając że w tym wieku będę mierzył powyżej 190 cm.)
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czemu pisze:
m47! Miałem na myśli że ogółem jem dużo, słodycze też, ale i tak nie moge przytyć choćby 1 kg :D a nie że chce tyć na słodyczach ;p.
to zwracam honor ;)
ODPOWIEDZ