Saucony Progrid Triumph 6 test

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na swojej stronie www umieściłem mały test tych butów
zapraszam :)
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

"Kolejną wadą wynikającą paradoksalnie z zalety jest możliwość zbytniego biegania z pięty.
Są tak dobrze amortyzowane,że nie czujemy kiedy walimy piętą o podłoże.
Jednym to będzie przeszkadzać ,inni będą zachwyceni -IMHO -na szczęście, przy szybszym biegu starają się wymusić bieganie ze śródstopia."

Toż to cud techniki! Buty same biegną? Bieganie z pięty to następstwo pewnego wynaturzenia, a mianowicie "siedzenia", obręcz biodrowa jest obniżona, a następstwem tego jest walenie z pięty. Silni mięśniowo zawodnik w każdych butach będzie biegał prawidłowo.

Cena kosmiczna i zaporowa, niestety prawie 500 pln to iście kosmiczna cena.

P.S "Lwi pazur"

Dobry opis ; -)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

upssss nie zauważyłem :lalala: -dzięki za korektę :)
a co do biegania z piety to może za obrazowo-ale chodziło mi tylko o to,że amortyzacja pozwala na swobodne łupanie po asfalcie z piety, co akurat nie za bardzo mi się podoba :)
cena jaka jest tak jest...
jacek_f
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fajnie się czyta :-)
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=13698]Trochę o mnie[/url]
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cichy70, a ile Ty ważysz? Ja aktualnie mam saucony ProGridRide i sprzedawca w sklepie dla biegaczy w Szczecinie (powstał fajny!) pokazywał mi te Trimphy jako te, które są lepiej zamortyzowane od ProGridRide. Porównywaliśmy obydwie podeszwy i Trimph oprócz systemu Ride ma dodatkową (szarą) warstwę gumy, albo jakiejś pianki. Ja szukam butów na dłuższe wybiegania (powyżej 15km). Biegając w ProGridRide po 15km zaczynam odczuwać ból w nogach i to na trasie pół na pół las-asfalt. Wcześniej myślałem, że to tylko i wyłącznie brak wytrenowania(słabe nogi itp..), jednak dochodzę do wnioski, że ProGridRide są przeznaczone dla takich ciężkich biegaczy jak ja (87kg) jedynie do krótszych wybiegań (10-12km), albo dla lżejszych biegaczy (do 85kg). Jutro przed Pólmaratonem Gryfa mam okazję kupić te Triumphy i nawet w nich pobiec. jak by nie bylo to 21km wrednego asfaltu. Co radzisz?

Dodam, że biegam z pięty.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jumpero

kup sobie Nimbusy, dla Twojej wagi o ile jesteś neutral będą moim zdaniem idealne, ale musisz sam spróbować
Tomek
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:jumpero

kup sobie Nimbusy, dla Twojej wagi o ile jesteś neutral będą moim zdaniem idealne, ale musisz sam spróbować
Hm..mi jest z grubsza obojętne. Byleby były lepiej zamortyzowane niż te ProGridRide do dłuższych wybiegań i twardych nawierzchni. Mam jeszcze na oku model Bruksa Gliceryne na takich ciężarowców jak ja. Tyle, ze te oststnie są dość ciasne w okolicach śródstopia, a ja stope mam dość szeroką.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
michał bartoszak
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jumper,

Najlepiej zamortyzowanym butem w kolekcji Saucony dla stopy neutralnej jest Echelon.
Pozdrawiam
Michał
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

michał bartoszak pisze:Jumper,

Najlepiej zamortyzowanym butem w kolekcji Saucony dla stopy neutralnej jest Echelon.
Pozdrawiam
Michał, a mógłbyś bardziej szczegółowo, tak w porównaniu do ProGridRide i Triumpha? Czy mam uwierzyć na słowo?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
michał bartoszak
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czesc Jumper,

Echelon w stosunku do Ride ma zastosowaną bardziej zaawansowaną piankę EVA - Saucony Super Light EVA - w podeszwie. Jest lzejsza i lepiej amortyzująca.
Podeszwa Echelon jest tez grubsza od Ride. Na korzysc Echelona przemawia rowniez system opinania stopy Arch-Lock.
Porownanie do Triumph 6 .Zastosowano w obu butach pianke SSL EVA oraz Arch-Lock.
Na moj gust Triumph jest bardziej dynamiczny ,Echelon bardziej miekki .
Pozdrawiam
Michał
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ