jak trenowac na srednie dystanse? - dobre wyniki na ulicy w

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
przkra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy jesli w przyszlosci chce biegac ulice, a nawet maratony, to rozsadnie bedzie trenowac poki jestem mlody srednie dystanse (800 i 1500)? Dotychczas biegam od 800 do 5km, ale chce sie ukierunkowac na te krotsze. Jak trenowac, zeby zyskac na dynamice i szybkosci, ale jednoczesnie nie wytracic mozliwosci do biegania w przyszlosci dlugich biegów?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
malgosia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam dokładnie ten sam dylemat co ty mianowicie chciała bym móc pokonywać jak najdłuższe dystanse a jednocześnie chciałabym poprawić moją szybkośc do biegania biegów krótkich.Ale jak to zrobić nie mam zielonego pojęcia:)
"Każda nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku"
marelox
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Obawiam sie , ze musze was zmartwic bo chodzi tu o strukture miesni ktora jest rozna u sprinterow i dlugodystansowcow .Nie mozna byc dobym maratonczykiem i rownoczesnie szybko biegac 800m
przkra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ale chodzi o to czy latwo sie np. w wieku 25 lat przekwalifikowac z biegow srednich na dlugie i osiagac dobre rezultaty. Czy jezeli brakuje nam szybkosci, zeby cos osiagnac na srednich (np. biegam na 400m 53s w wieku 18 lat), to czy od razu wziasc sie za biegi dlugie
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maratończycy i maratonki zwykle albo ewoluują od biegów średnich do maratonu, lub też od razu startują w maratonie. wybór jest uzależniony od indywidualnych predyspozycji. jeżeli osiągasz dobre reuzultaty w biegach średnich to może warto dłuższe dystanse zostawić sobie "na później"?
SBBP.WAW.PL
ODPOWIEDZ