Cześć
Poszę wi mieniu mojej znajomej, której swego czasu ułożyłem plan zrzucenia kilku kg.
Plan się powiódł i w ciągu 3 m-cy jej sylwetka wyraźnie się poprawiła.
No, ale wiadomo - apetyt rośnie w miarę jedzenia i zostało jej nieszczęsne 2 kg do pełnego szczęścia.
W chwili obecnej przy wzroście 160 waży 57 kg zatem jej BMI = 22,27. Jej waga jednak nie drgnie. Macie pomysł co dalej?
Plan dotychczasowy: treningi 3 x tyg. po ok. 60 min. Bieg w zakresie OWB1 + rozciąganie po wszystkim.
Do tego rozsądna dieta.
Jak zrzuciś jeszce 2 kg?
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
-
gasper
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
jako specjalista (ponad 20 kg w rok) polecam wprowadzić coś szybszego - zabawe biegową itd. ja najwięcej schudłem (pomijając początek bo to najłatwiejsze) jak mogłem już troche szybciej biegać (ciągłe, interwały, zabawy itd) nie zmieniając zbytnio diety. Teraz też biegam mniej kilometrów ale szybciej i to jest klucz - do powolnego biegania organizm sie przyzwyczaja po jakimś czasie i zwalnia metabolizm - szybsze bieganie to kolejny etap
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 999:99
- Życiówka w maratonie: 999:99
Na odchudzanie dobry jest plaster. Można kupić w aptece, taki na usta
. Skoro bieganie już jakoś nie pomaga w zrzuceniu wagi, to może warto spróbować rozruszać mniej aktywne podczas biegania mięśnie? Może basen w tym pomoże albo jakieś ćwiczenia. Płyt DVD z różnymi zestawami jest cała masa. Moja żonka uskutecznia takie ćwiczenia 3-4x w tygodniu. Przeważnie zestawy z Cindy Crawford, czasami pilates i coś tam jeszcze ma. Usiłowałem Ją namówić na bieganie, ale stwierdziła, że umarłaby z nudów
. Teraz jest pod większą presją, bo po Krakowie-Skotnikach została sama niebiegająca
.
A z biegania to Ssokolow i Gasper dobrze radzą - jakieś akcenty zamiast ciągle I zakresu.
A z biegania to Ssokolow i Gasper dobrze radzą - jakieś akcenty zamiast ciągle I zakresu.