intensywność

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
kwasik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a może ktoś powie mi jeszcze coś o intensywności treningów czy 4 treningi tygodniowo to wystarczająca ilość?
i czy na bolące kości pomoże kolagen activ plus??

pozdrawiam
kwasik
kwasik
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

najefektywniej jest 3xtydzien czy też co drugi dzień; zwiększenie do 4,5xtydzien daje już sporo mniej, a 6,7 jeszcze mniej a wzrasta ryzyko kontuzji - na Twoim miejscu zostałbym przy treningach do drugi dzień.

Bolące kości??? A dokładniej?

Widzę, że zacząłeś nowy wątek - nie przesadzaj z tempem na treningach i zobacz czy wszystko będzie ok. Może zacząłeś za dużo i/lub za szybko biegać. Organizm lubi stopniowe zmiany a z tempem nie należy prrzesadzac

(Edited by romek at 1:30 pm on Aug. 2, 2003)
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

4 razy w tygodniu wystarczy, zależy jeszcze ile robisz kilometrów na jednym treningu.
Bolące kości to nie problem, gorzej jak cie bolą stawy, wtedy trzeba przystopować, zmenić buty itp...... poczytaj na forum było dużo o tym problemie, a zwłaszcza o kolanach:(
Tedi
gg:5688977
[url=http://www.czarnogrod.prv.pl/][b]Czarnogród- przystań każdego wojownika......[/b][/url]
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Temat szeroki jak rzeka.Sam biegam w sezonie 4 razy w tyg. Wazne,ile robisz km,i zeby nie zwiekszać tygodniowych dawek wiecej jak o 10 %. Uwazac też na długie wybiegania.Nie od razu. A wokół nich treningi słabe i wolne dni. Trzeba wsłuchowac się w swój organizm. Ja dopiero po 2 latach biegania zrozumiałem że dawka tygodniowa ok. 50 km stwarza u mnie już ryzyko kontuzji. A jezeli coś cie boli,to nie licz na to że samo przestanie. Bedzie coraz gorzej.
Uzywałem Kolagen Activ Plus przez parę m-cy.Nie stwierdzę na 100% procent ze pomogło(systematycznie tez brałem Zinaxin). Ale tez trenowałem rozsądniej. Faktem jest ze problem kolan już nie jest bardzo dokuczliwy. Teraz przerabiam inną kontuzję(sciegno Achillesa:))
Mirek K
ODPOWIEDZ