silne mrowienie - paluch

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Sinister
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam!

od 2 dni na dużym paluchu mojej lewej stopy pojawiło się silne mrowienie.po prawej stronie tego palucha, za każdym krokiem to czuć. przy bieganiu dyskomfort jest jeszcze większy. dodam, że jestem pronatorem. czy mieliście coś podobnego? jeśli tak bardzo proszę o rady. z lekarzem na razie poczekam.

właśnie idę pobiegać. gdy wrócę napisze jak było.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Sinister
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

właśnie wróciłem do domu. przebiegłem ok 11 km. na początku bolał słabo, później o nim nawet na trochę zapomniałem. ale ostatnie 2,5 km dał się we znaki. bolał już dość mocno. jeszcze zanim wyszedłem z domu zauważyłem, ze ból ten na palcu pojawia się, gdy ściskam lekko stopę tak od góry po środku. i właśnie jak tam dotykam pojawia się ból na palcu. nie wiem co to może być. jakby jakieś zdrętwienie.

bardzo proszę o uwagi i pomoc.
juzwiem
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

może źle wiążesz buciki, za mocno i uciskasz nogę przez to pojawiać się może niedokrwienie. Miałem tak zawsze po bieganiu w nowych butach później kiedy się troszkę "rozbiły" znikało.
Awatar użytkownika
Sinister
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

rozumiem, dzięki za info. na mnie właśnie czekają nowe buty, poczekam tylko aż zejdzie śnieg i zacznę w nich biegać.na razie zrobię przerwę, może pomoże jakaś maść.... zobaczymy.
ODPOWIEDZ