buty dla stopy ze zwyrodnieniem stawu

tomeks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam nietypową prośbę o pomoc w doborze butów. Przez ostatnie 6 tygodni leczyłem kontuzję stopy, przy okazji przy badaniu USG lekarz stwierdził, że mam zwyrodnienie III stopnia lewego stawu skokowego z bardzo wysoką podatnością na skręcenia stawu (pozostałości do błędzie lekarzy jednego z warszawskich szpitali, którzy gipsowali mi nogę jakieś 18 lat temu). Nie chcę rezygnować z biegania, ale muszę się zdecydować jak tą nogę zabezpieczyć, de facto jaki wybrać but. Do tej pory biegałem w Reebokach (nie pamiętam typu). Poczytałem sobie trochę różnych wypowiedzi na Internecie i wychodzi mi, że w przypadku takiej kontuzji muszę postawić na buty z grupy stabilizujących a dobrą amortyzacją. Tym bardziej, że jestem dość ciężki - 96, 97 kg. Wybrałem Asics GT 2130, Mizuno Rider 11, Adidas Adistar Ctl4, Adidas Supernowa Sequence. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi butami, w szczególności interesuje mnie kwestia amortyzacji, bo jednak większość casu biegam po twardym podłoży, co negatywnie wpływa na stopę. Może macie jakies inne propozycje?
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wybrałeś dobre ale same buty cudów nie zdziałają. Podstawa to właściwa rehabilitacja i wzmocnienie mięśni odpowiedzialnych za trzymanie kolana.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ