Chciałbym w końcu zakupić jakiś pulsometr i po dłuższym zastanowieniu chyba wybiorę któryś z tych dwóch, ale nie wiem jaki... Za Garminem przemawia to że jest trochę tańszy, z drugiej strony o Polarze słyszałem że to porządna firma. Tak więc mam problem, mam nadzieję że napiszecie coś o tych dwóch zegarkach, jak się sprawują, który jest lepszy itp. Chciałbym wiedzieć jak jest w obu z mierzeniem dystansu? Garmina trzeba kalibrować a Polara? Który jest bardziej dokładniejszy w swoich pomiarach? Zastanawiam się czy kalibracja rzeczywiście jest w stanie podać dokładny dystans, bo na czym to polega? Przecież jeżeli na liczbie kroków, to raz dany odcinek pobiegniemy szybciej a raz wolniej, raz dłuższym krokiem a raz krótszym, tak więc czy ten pomiar dystansu rzeczywiście zawsze mówi nam prawdę? Jak jest ze śledzeniem swoich treningów w komputerze, Garmin ma taką funkcję, a Polar?
Mam także jeszcze jeden problem, nie za bardzo wiem gdzie taki sprzęt kupić. Chciałbym znalezć go po jak najtańszej cenie, ale ważne dla mnie jest też to żeby była to nówka, miała gwarancję i polską instrukcję obsługi. Nie wiem jak to jest z kupowaniem przez neta, które sklepy internetowe moglibyście mi polecić? Myślałem o kupnie pulsometru zagranicą przez neta, ale nie wiem jak koszty przesyłki i co z gwarancją, a poza tym nie miałbym polskiej instrukcji. Mam nadzieję, że udzielicie kilku cennych wskazówek