Chciałbym prosić o wyjaśnienie pewnego problemu...
Czy buty Adidas Supernova Control 10 są butami neutralnymi?
Jako takie zostały mi sprzedane w sklepie adidasa, a gdzieś wyczytałem (nie pamiętam gdzie), że jest t but dla średnich prenatorów...
Nie miało by to większego znaczenia gdyby nie to, że buty od pierwszego założenia robią mi krzywdę (w zasadzie tylko prawy). Już po pierwszym biegu rozbolała mnie prawa stopa po zewnętrznej stronie, mniej więcej w połowie drogi między kostką, a krawędzią stopy (no może trochę bliżej krawędzi).
Dałem nodze odpocząć 3 dni, spróbowałem znowu i noga nie rozbolała ale czułem bardzo wyraźnie co mnie bolało (to było tak na granicy czucia i bólu). Dzisiaj po trzech dniach przerwy to samo co za pierwszym razem. nie jest to silny ból ale po ostygnięciu mięśni wystarczający abym kulał. Chyba nie muszę pisać jakie to jest denerwujące i demotywujące...
Wcześniej biegałem w Rebookach. Nie pamiętam modelu ale był to średnio drogi model (jakieś 200 zł) tylko z amortyzacją pięty (DMX). Na pewno nie miał takich bajerów i tylu "systemów" co adidasy...
W tych butach nie miałem żadnych problemów, nie było nawet najmniejszej sugestii dyskomfortu...
Czy ktoś ma jakieś sugestie? Będę wdzięczny za pomoc