Nietypowy system GPS

Feliks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam.

Na poczatku chcialbym z gory przeprosic jesli juz podobny watek byl na forum.

Ciekawi mnie czy jest ogolno dostepny system pokazujacy dokladna pozycje w wybranym dowolnym czasie biegu.Dla przykladu podam wyscigi samochodow WRC. Wiadomo w owym wyscigu samochody startuja osobno jednak kiedys ogladajac zawody pokazali ujecie z gory ukazujace kilka samochodow nalozonych na siebie komputerowo ktore przemieszczaly sie po danym odcinku i widac bylo np. jak dany rajdowca wchodzil w zakret szybciej, jak sobie lepiej radzi ze wzniesieiem itp.

Dokładniej pisząc chodzi mi o to czy jest jakies urzadzenie do kupienia zapisujace kazdy bieg , predkosc , czas itp. a ja mogłbym wybrac sobie kilka moich biegow nalozyc na siebie i widzialbym jak w danym dniu na jakim odcinku bieglem szybciej a gdzie zwalnialem itp.

Fajnie bylo by porownac np. jeden z pierwszych swoich biegow do biegu np. po kilku tygodniach.

Zrozumie jesli ktoś napisze ze to sa zabawki dla ludzi którzy nie maja co z pieniedzmi robic i zamiast biegac to mysla o glupotach :) jednak poprostu mnie to interesuje czy jest taki system , jak sie nazywa i jaka jest jego cena .

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2012, 01:38 przez Feliks, łącznie zmieniany 1 raz.
Informacje na temat plaż na Majorce
http://www.majorkablog.pl/Plaze_na_majorce.php
PKO
Xander
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hm, są to takie zwykłe GPS-y które sprawdzają jak biegniesz właśnie za pomocą nawigacji satelitarnej. Zapisanie i nałożenie na siebie kilku biegów jest kwestią nie samego urządzenia, ale odpowiedniego programu do nawigacji.
Feliks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzieki za odpowiedz.

Wlasnie chodzi mi o to czy jest mozliwosc kupienia takiego urzadzenia gps wraz z oprogramowaniem ktory mialby taka mozliwosc.
Moze ktos slyszal o takiej zabawce? :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

wszystkie forerunnery 305 i chyba 405 też mają opcję "wirtualnego partnera"

możesz sobie odpalić wcześniejszy trening jako partnera... i na zegarku wyświetli ci czy jesteś "przed nim" czy "za nim" ... - możesz się więc ścigać sam ze sobą "na żywo" ;-)

po zgraniu na kompa na pewno możesz to jakoś obrobić, ale wydaje mi się że takie "nałożenie" było by mało interesujące ;-) z uwagi na to że pewnie po prostu biegł byś szybciej i szybko by ci się te wirtualne ludki rozjechały ;-)

ps. możesz za to spokojnie porównać poszczególne odcinki, sprawdzić gdzie zaoszczędziłeś ile sekund etc .. (w standardowych programach GTC albo ST)
Szymon
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ