Szczecin
-
- Rozgrzewający Się
Witam. Kto biega w Szczecinie? Biegając głównie w lasku arkońskim i w okolicach Głębokiego widuje się często innych biegaczy....Czy w Szczecinie są jakieś imprezy biegowe? O maratonie nie słyszałem, ale może jakis półmaratom?
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie;)
Keep running!!!
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie;)
Keep running!!!
Mariusz D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zajrzyj na stronę Szczecińskiej Grupy Biegowej
biegowa recydywa
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Witaj Mariuszu D!
Biega nas sporo w Szczecinie, ale wiekszość mało się udziela w sieci. Ja biegam po Warszewie.
Prawie w każdą niedzielę są biegi ruszające spod wejścia na kąpielisko Arkonka, start zawsze o 11:00. Raz startue to jalo Liga szczecińska, a innym razem jako Grand Prix Szczecina. Przed startem można się zapisać i wtedy dowiedzieć się kiedy jest następny bieg.
Niestety na stronie SzGB nie ma aktualnych dat, bo orgowie są co najmniej dziwni skoro nie chcą żeby się ktoś mógł dowiedzieć o terminach ze strony.
No niestety tak to wygląda.
Pólmaraton wrócił do starego terminu i jest w maju. Jak bedziesz zaglądał tu i na stronę SzGB to jest szansa że poznasz więcej biegaczy ze Szczecina.
Do zobaczenia.
Biega nas sporo w Szczecinie, ale wiekszość mało się udziela w sieci. Ja biegam po Warszewie.
Prawie w każdą niedzielę są biegi ruszające spod wejścia na kąpielisko Arkonka, start zawsze o 11:00. Raz startue to jalo Liga szczecińska, a innym razem jako Grand Prix Szczecina. Przed startem można się zapisać i wtedy dowiedzieć się kiedy jest następny bieg.
Niestety na stronie SzGB nie ma aktualnych dat, bo orgowie są co najmniej dziwni skoro nie chcą żeby się ktoś mógł dowiedzieć o terminach ze strony.
No niestety tak to wygląda.
Pólmaraton wrócił do starego terminu i jest w maju. Jak bedziesz zaglądał tu i na stronę SzGB to jest szansa że poznasz więcej biegaczy ze Szczecina.
Do zobaczenia.
-
- Rozgrzewający Się
Witam!
Udało mi sie znaleźć listę imprez biegowych na stronie 'Maratończyka'. Niedługo spróbuję pobiec...
Można dowiedzieć się czegos więcej o szczecińskim półmaratonie? Może wziąłbym udział?
Pozdrawiam,
Do zobaczenia na trasie!!
Udało mi sie znaleźć listę imprez biegowych na stronie 'Maratończyka'. Niedługo spróbuję pobiec...
Można dowiedzieć się czegos więcej o szczecińskim półmaratonie? Może wziąłbym udział?
Pozdrawiam,
Do zobaczenia na trasie!!
Mariusz D
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Chyba cos zmieniono na stronie maratończyka, bo sie terminy rozjechały z tymi na SzGB, ale i tak sukces, bo dwa lata trwało nękanie o informacje.
Jeśli chodzi o półmaraton to są to dwie pętle, ruszają spod Wałów Chrobrego w stronę stoczni, wracaja do Parku Żeromskiego, skręcaja koło policji w strone UM i z rowrotem do trasy i na dół pod Wały. Gdy zmieniono termin biegu na kilka lat na lipcowy i łaczono z Dniami Morza to zdarzały sie upalne imprezy, albo upalne z burzą.
Miasto przy takiej trasie dzieli się na biegaczy, kibiców i złorzeczących kierowców i pasażerów tramwajów.
Jeśli chodzi o półmaraton to są to dwie pętle, ruszają spod Wałów Chrobrego w stronę stoczni, wracaja do Parku Żeromskiego, skręcaja koło policji w strone UM i z rowrotem do trasy i na dół pod Wały. Gdy zmieniono termin biegu na kilka lat na lipcowy i łaczono z Dniami Morza to zdarzały sie upalne imprezy, albo upalne z burzą.
Miasto przy takiej trasie dzieli się na biegaczy, kibiców i złorzeczących kierowców i pasażerów tramwajów.
- PiotrP
- Zaprawiony W Bojach
Pozdrawienia dla biegaczy w Polsce oraz wszystkich ze Szczecina i okolic.
Co prawda dawno tu nie zagladalem, ale czas jest sie przypomniec. Od stycznia jestem mieszkancem i pracuje w Irlandii. Biegaczy tu jest mnostwo i nikogo to nie dziw. Klimat jest dosc laskawy, bo cieplo, teraz jest tu taka nasza wiosna. Jest zielono i gorzyscie.
Co prawda dawno tu nie zagladalem, ale czas jest sie przypomniec. Od stycznia jestem mieszkancem i pracuje w Irlandii. Biegaczy tu jest mnostwo i nikogo to nie dziw. Klimat jest dosc laskawy, bo cieplo, teraz jest tu taka nasza wiosna. Jest zielono i gorzyscie.
Piotr
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Piotrze miło że dałeś znaki że żyjesz. Niedawno zastanawialiśmy się głośno w rodzinie co sie z Toba dzieje. Ale Cię wywiało daleko!
Jak masz szansę coś napisać czasem to komunikatorem przypominam adresy.
Pozdrawiam.
Karola
Jak masz szansę coś napisać czasem to komunikatorem przypominam adresy.
Pozdrawiam.
Karola
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Wiadomość dla szczecinian i gości, którzy mają ochotę przebiec się w Szczecinie.
Z UM w Szczecinie otrzymałam odpowiedź na e-maila z pytaniem o termin Półmaratonu Gryfa i na razie najpewniejszą data wydaje się być 15 maja br.
Z UM w Szczecinie otrzymałam odpowiedź na e-maila z pytaniem o termin Półmaratonu Gryfa i na razie najpewniejszą data wydaje się być 15 maja br.
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Ja Cię zachęcam, a w sobotę Saint ostudził mój zapał mówiąc że ponoć MKL się wycofał z organizacji półmaratonu i to nic pewnego czy się odbędzie.
W jakim ja mieście żyję? Co tu się wyrabia? Ręce opadają...
W jakim ja mieście żyję? Co tu się wyrabia? Ręce opadają...
- wojtekbiegacz
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Cześć nie do konca na Głębokie wita dużo biegaczy z Polic. Jestem nowo postacio w sporci i biegam 1rok i 1miesiąć. Wywalczyłem wiele i robie wiele. Mieszkam od 4miesięcy w Policach bo pochodze z Mazur.Sam biegam w tych terenach. a tagże zapraszam na bieg na Mazury który organizuje na zdjęciu za sterem to ja. www.bieg.mazury.pl ze sportowym pozdrowieniem Wojciech Bobrowski
Bieganie jest wyzwaniem...zawsze je przyjmuje na starcie...www.bieg.mazury.pl pozdrawiam Wojciech Bobrowski