Garmin Fenix 5/5s/5x

Jan123

Nieprzeczytany post

mariokej pisze:Chciałbym popróbować Galileo na F5. Czy mógłby ktoś to łopatologicznie wytłumaczyć? Mam wersję stabilną v10.00 i GPS 4.40.
Czy do tego mogę wrzucić tylko te jakieś pliki GPS z Fenixa 5+? Czy muszę najpierw przejść na betę F5 i potem dograć tylko te pliki? Czy w ogóle muszę z tego F5+ korzystać? Wolałbym wersję stabilną z Galileo zamiast bety. Czytałem kilka stron wstecz, ale nie jest jednoznaczne i nie ogarniam.
Jak to zrobić krok po kroku?

Ja na f5x+ cały czas od maja mam gallileo jest ok
Ale w gps 2,24 źle mi pokazuje barometr i wysokość dziwne bo podczas biegania ok tylko po zakończonym biegu po wyjściu z pod prysznica.

Powiem szczerze jak jest zapis co 1s to zapis jest ok
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mariokej pisze:Chciałbym popróbować Galileo na F5....[...]
Jak to zrobić krok po kroku?
Download and unzip fenix_***Beta.zip
Place the gupdate.gcd file, found in the System_v*** folder, into the \GARMIN folder of the device
Place the gupXXXX.gcd file, found in the Sensor Hub_v*** folder, into the \GARMIN\REMOTESW folder of the device
Place the gupXXXX.gcd file, found in the Display_v*** folder, into the \GARMIN\REMOTESW folder of the device
Place the gupXXXX.gcd file, found in the GPS_v*** folder, into the \GARMIN\REMOTESW folder of the device
If you have a WiFi-enabled device, place the gupXXXX.gcd file, found in the WiFi_v*** folder, into the \GARMIN\REMOTESW folder of the device
Place all files found in the Text_v*** folder into the \Garmin\TEXT folder of the device
Disconnect from your computer and proceed through the update.
If you would like to revert to the last public release software, drop the gupdate.gcd file, found in the System_Backdate_v1000 folder, into the \GARMIN folder of the device.
NOTE: If you revert to an older version of software, all of your settings will be reset to defaults.
mariokej
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:55
Życiówka w maratonie: 3:14:45

Nieprzeczytany post

@kuczi, cytujesz instrukcję wgrywania, która jest oficjalna - widziałem już. To znaczy, że nie mogę wgrać samego pliku GPS na soft 10.00? Lepiej zainstalować betę? A co z wgraniem softu z Fenix5+ ? Nie ma potrzeby? Nic więcej to nie wniesie?
Start: 2015
10 km - 40:55 (V 2019)
HM - 1:31:53 (III 2019)
M - 3:14:44 (IV 2019)
Jan123

Nieprzeczytany post

mariokej pisze:@kuczi, cytujesz instrukcję wgrywania, która jest oficjalna - widziałem już. To znaczy, że nie mogę wgrać samego pliku GPS na soft 10.00? Lepiej zainstalować betę? A co z wgraniem softu z Fenix5+ ? Nie ma potrzeby? Nic więcej to nie wniesie?
ja mam na f5x+ 4,65 i do katalogu remotesw wrzuculem gps 2,24 i jest ok choc barometr i wysokosciomierz sie zwalil
tomxfoto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

co to znaczy się zwalił?
Jan123

Nieprzeczytany post

tomxfoto pisze:co to znaczy się zwalił?
tak jak na zdjeciu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tomxfoto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kalibrowałeś od nowa?
Jan123

Nieprzeczytany post

tomxfoto pisze:Kalibrowałeś od nowa?
Tak było ok do pierwszego biegania
mariokej
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jan123 pisze:ja mam na f5x+ 4,65 i do katalogu remotesw wrzuculem gps 2,24 i jest ok choc barometr i wysokosciomierz sie zwalil
@Jan123, masz F5x do którego wgrałeś GPS 2,24 od F5x+, czy masz faktycznie jak piszesz F5x+?
Choć mi zależy, to te wszystkie informacje są skrótami myślowymi i nie bardzo kumam.
Pytanie jeszcze raz: jak wgrać Galileo do Fenix5 i czy jest do tego potrzebny soft beta od tego modelu czy też soft od Fenix5+ lub jego część?
tomxfoto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

na zdjęciu widać ze ma 5x+, natomiast żebyś maiał na zwykłej piątce gallileo to musisz wgrać betę
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mariokej pisze:@kuczi, cytujesz instrukcję wgrywania, która jest oficjalna - widziałem już. To znaczy, że nie mogę wgrać samego pliku GPS na soft 10.00? Lepiej zainstalować betę? A co z wgraniem softu z Fenix5+ ? Nie ma potrzeby? Nic więcej to nie wniesie?
Z tego co wiem to nie, jakby można było to już by pewnie ktoś to zrobił i opisał. W sumie, możesz być pierwszy ;)
Wg moich informacji zainstaluj betę i wtedy można podmienić sam plik gps od f5x+
Jan123

Nieprzeczytany post

tomxfoto pisze:na zdjęciu widać ze ma 5x+, natomiast żebyś maiał na zwykłej piątce gallileo to musisz wgrać betę

Tak f5x+ ale jak miałem w maju f5 to był już gallileo. Używałem i było ok
mariokej
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Trochę zaczyna mi świtać. Mam Fenix5. Podsumowując: jak wgram betę od F5 to już w niej otrzymam Galileo.
W takim razie o co chodzi przez te 2 strony wcześniej z wgrywaniem samego pliku GPS od F5+/F5x+ do F5 i F5x? Jest coś lepszy ten od F5+? Po co to się robi?
Czy po tej aktualizacji kasują się "swoje" dane i trzeba przywracać z backupu?
tomxfoto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja w 5x miałem bete od 5x a plik gps wgrany 5x+, danych nie tracisz, choć backup warto zrobić, ja tak robię bo po wgraniu każdej bety przywrazam zegarek do ustawien fabrycznych. Obecnie przy becie 10.55 nie trzeba wgrywać pliku od 5x+ bo już jest taki sam
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mariokej pisze:Trochę zaczyna mi świtać. Mam Fenix5. Podsumowując: jak wgram betę od F5 to już w niej otrzymam Galileo.
W takim razie o co chodzi przez te 2 strony wcześniej z wgrywaniem samego pliku GPS od F5+/F5x+ do F5 i F5x? Jest coś lepszy ten od F5+? Po co to się robi?
Czy po tej aktualizacji kasują się "swoje" dane i trzeba przywracać z backupu?
Dogrywany sam plik GPS różnił się bo był nowszy ( 2.24) w F5x+ i ( 2.23 ) w F5x
ODPOWIEDZ