Raul7- komentarze
Moderator: infernal
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
1. tia...
2. swego czasu trasę z Tyńca przebiegłam z pulsometrem krzyczącym 220-236
3. Sobie doczytam ustawienie auto.
4. Miałam nadzieję, że jakieś szybsze... tak to mi się nie będzie chciało;-)
5. Nie należę do zbyt cierpliwych, ale dobrze, poczekam;-)
2. swego czasu trasę z Tyńca przebiegłam z pulsometrem krzyczącym 220-236
3. Sobie doczytam ustawienie auto.
4. Miałam nadzieję, że jakieś szybsze... tak to mi się nie będzie chciało;-)
5. Nie należę do zbyt cierpliwych, ale dobrze, poczekam;-)
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
1. no taaaa
2. dlatego tętno to ZŁOOOOO!
3. masz dosłownie pare klików. menu-potem run- auto lap i już ok i 1km.. ja korzystam, Typ, Jz, chyba większość.. bo to fajna sprawa jest :P
4. bardzo szybkie to jest. Pisałem do Maćka żeby to jakoś usprawnić ale narazie inne plany ma.. ale możesz spróbować tym ZAŁĄCZNIK w opcjach bieganie.pl i wtedy skraca sei czas o minuta ale nie wiem czy prezentuje sie tak łądnie jak u mnie :P
5. wiesz co.. ze strojem jest tak że w planie jest kilka opcji gotowe są dwie ale mnie nie zadowalają :P jutro sie okaże wszystko
Meksykaniec (zrobiony)
Dzikus ze zdobyczą (tu z Jz) prawie gotowy
Król Maciuś och Król maciuś ach bym chciał ale niew iem jak sie za to zabrać
Flinstone odpuszczony na przyszły rok
i niespodziewanka która najpeardopodobniej zostanie zrobiona jutro i w niej wystąpie :D
2. dlatego tętno to ZŁOOOOO!
3. masz dosłownie pare klików. menu-potem run- auto lap i już ok i 1km.. ja korzystam, Typ, Jz, chyba większość.. bo to fajna sprawa jest :P
4. bardzo szybkie to jest. Pisałem do Maćka żeby to jakoś usprawnić ale narazie inne plany ma.. ale możesz spróbować tym ZAŁĄCZNIK w opcjach bieganie.pl i wtedy skraca sei czas o minuta ale nie wiem czy prezentuje sie tak łądnie jak u mnie :P
5. wiesz co.. ze strojem jest tak że w planie jest kilka opcji gotowe są dwie ale mnie nie zadowalają :P jutro sie okaże wszystko
Meksykaniec (zrobiony)
Król Maciuś och Król maciuś ach bym chciał ale niew iem jak sie za to zabrać
Flinstone odpuszczony na przyszły rok
i niespodziewanka która najpeardopodobniej zostanie zrobiona jutro i w niej wystąpie :D
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Urocze i cudne!Król Maciuś och Król maciuś ach bym chciał ale niew iem jak sie za to zabrać
...czyli niby coś powiedziałeś ale nadal trzymasz w niepewnościi niespodziewanka która najpeardopodobniej zostanie zrobiona jutro i w niej wystąpie :D
-
- Zaprawiony W Bojach
Raul, z własnego doświadczenia z kolanami ( 4 skręcenia stawu + operacja kolana)
lepiej sobie odpuścić jakiekolwiek bieganie, a USG o dupe rozbić ;] najlepiej wyjdzie wszystko na rezonansie, wiem z własnego bogatego doświadczenia. Najlepszą metodą diagnostyki (jak dla mnie) stawu jest artroskopia, pózniej rezonans, dla mnie USG kolana jest zupełnym nieporozumieniem. Wiem że do biegania ciągnie jak cholera, ale sprawę tylko pogorszysz i przedłużysz rehabilitację czy powrót do zdrowia, szczególnie że sam piszesz na forum że jest to tępy ból i odczucie blokowania i przemieszczania się w kolanie. Ja grałem wiele lat w piłę i zamiast spokojnie się leczyć i poczekać, leciałem na boisko i kończyło się to zawsze po pewnym czasie tak samo.
Radzę ci wybrać się do dobrego specjalisty (prywatnie) i starać się załatwić rezonans jak najszybciej, nawet jeżeli wiąże się to z kosztami.
lepiej sobie odpuścić jakiekolwiek bieganie, a USG o dupe rozbić ;] najlepiej wyjdzie wszystko na rezonansie, wiem z własnego bogatego doświadczenia. Najlepszą metodą diagnostyki (jak dla mnie) stawu jest artroskopia, pózniej rezonans, dla mnie USG kolana jest zupełnym nieporozumieniem. Wiem że do biegania ciągnie jak cholera, ale sprawę tylko pogorszysz i przedłużysz rehabilitację czy powrót do zdrowia, szczególnie że sam piszesz na forum że jest to tępy ból i odczucie blokowania i przemieszczania się w kolanie. Ja grałem wiele lat w piłę i zamiast spokojnie się leczyć i poczekać, leciałem na boisko i kończyło się to zawsze po pewnym czasie tak samo.
Radzę ci wybrać się do dobrego specjalisty (prywatnie) i starać się załatwić rezonans jak najszybciej, nawet jeżeli wiąże się to z kosztami.
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Raul, dobrze że nie spuchło, ale opisywany dyskomfort to już kategoria 'nie dobrze'
Jakbyś do Krakowa trafił koło 10 rano... w stroju sportowym - a przede wszystkim ze sprawnym kolanem - to bym zaproponowała zamiast kawy, wspólne bieganie. Ale w tej sytuacji
Jakbyś do Krakowa trafił koło 10 rano... w stroju sportowym - a przede wszystkim ze sprawnym kolanem - to bym zaproponowała zamiast kawy, wspólne bieganie. Ale w tej sytuacji
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
Darekbe022- chodze prywatnie dr. KITA. i kurde.. dałeś mi do myślenia teraz i to bardzo.. no nic.. rozglądam sie za wcześniejszym terminem niż 16 marca..
Karola- a wiesz żę będę o 10 już.. i do 13 mam luźno.. PIEPRZONE KOLANO!! @#$%^.. miałem nie przeklinać!
no nic.. odbijemy sobie po wyleczeniu :P jeśli wylecze.. a dopóki nie będe mógł biegać, zabieram sie za reszte mojego jakże zaniedbanego ciała :D
Karola- a wiesz żę będę o 10 już.. i do 13 mam luźno.. PIEPRZONE KOLANO!! @#$%^.. miałem nie przeklinać!
no nic.. odbijemy sobie po wyleczeniu :P jeśli wylecze.. a dopóki nie będe mógł biegać, zabieram sie za reszte mojego jakże zaniedbanego ciała :D
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Wiosna będzie (albo wcześniej, czego Ci życzę)... kolano będzie działało... przyjedziesz do Krk ...i dasz mi wycisk
Ja jutro w tych godzinach wiozę chłopaków na zajęcia - i to jedyny moment gdy będę mogła wyskoczyć pobiegać, więc ...rozumiesz no... kawę chętnie bym... ale muszę dupsko ruszyć i wybiegać wczorajszą połowę blachy ciasta...
Ja jutro w tych godzinach wiozę chłopaków na zajęcia - i to jedyny moment gdy będę mogła wyskoczyć pobiegać, więc ...rozumiesz no... kawę chętnie bym... ale muszę dupsko ruszyć i wybiegać wczorajszą połowę blachy ciasta...
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
Rozumiem :D akceptuje, wybaczam :D
hahaha.. spoko.. młody jestem jeszcze mamy czas :D
co do mojego biegania.. to coraz poważniej myśle nad nie tyle zawieszeniem kariery biegacza
co ograniczeniem jej do radosnych wybiegań 2 możę 3 razy w tygodniu.. dzast for fan..
a przerzuceniem sie na coś zupełnie innego..
na ta jednak chwile to:
po raz. kończe pieprzyć głupoty :P
po dwa. zajmuje sie górą i zobaczymy jak mi pójdzie
po trzy. zważe sie gdzieś na wadze z pomiarem tłuszczu żęby zobaczyć ile tego w sobie mam i po ponownym wznowieniu kariery pseudo-biegacza zważe sie ponownie i porównam wyniki :D
hahaha.. spoko.. młody jestem jeszcze mamy czas :D
co do mojego biegania.. to coraz poważniej myśle nad nie tyle zawieszeniem kariery biegacza
co ograniczeniem jej do radosnych wybiegań 2 możę 3 razy w tygodniu.. dzast for fan..
a przerzuceniem sie na coś zupełnie innego..
na ta jednak chwile to:
po raz. kończe pieprzyć głupoty :P
po dwa. zajmuje sie górą i zobaczymy jak mi pójdzie
po trzy. zważe sie gdzieś na wadze z pomiarem tłuszczu żęby zobaczyć ile tego w sobie mam i po ponownym wznowieniu kariery pseudo-biegacza zważe sie ponownie i porównam wyniki :D
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
1. Dziękuję, wdzięczność czuję
2. Tak, tak... mamy czas (ja przecież też jestem młoda! )
3. Dżast for fan jest fajne, a o innym bieganiu nie napiszę bo się nie znam, nie wiem i w'gle
4. Hm, no ale jeśli nie bieganie a coś innego to co, co, co?
5. Fiufiu - waga z pomiarem tłuszczu oraz rzeźba i sześciopak... strach się bać...
2. Tak, tak... mamy czas (ja przecież też jestem młoda! )
3. Dżast for fan jest fajne, a o innym bieganiu nie napiszę bo się nie znam, nie wiem i w'gle
4. Hm, no ale jeśli nie bieganie a coś innego to co, co, co?
5. Fiufiu - waga z pomiarem tłuszczu oraz rzeźba i sześciopak... strach się bać...
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
po 1. zmiany zmiany zmiany :D
gadałem z Bogilem i zaraz za chwilke najpóźniej w styczniu w moim pokoju pojawi sie bardzo fajne urządzenie do ćwiczeń :P
co do sportu to najbliżej mi w tej chwili do fintessu.. chociaż (kolano nie pozwala) troszke korci powrót do piłki..
także.. powoli polowi.. na sixpack daje sobie miesiąc i mam widzeć efekty po 3 miesiącach ma już być je widać bardzo konkretnie..
NIE NA OPIER.. SIE :D
zobaczycie nowego Maćka po powrocie :D
gadałem z Bogilem i zaraz za chwilke najpóźniej w styczniu w moim pokoju pojawi sie bardzo fajne urządzenie do ćwiczeń :P
co do sportu to najbliżej mi w tej chwili do fintessu.. chociaż (kolano nie pozwala) troszke korci powrót do piłki..
także.. powoli polowi.. na sixpack daje sobie miesiąc i mam widzeć efekty po 3 miesiącach ma już być je widać bardzo konkretnie..
NIE NA OPIER.. SIE :D
zobaczycie nowego Maćka po powrocie :D
-
- Zaprawiony W Bojach
Raul ja miałem przyjemność z dr.Krukiem, jeżeli mnie pamięć nie myli to dr.Kruk i dr.Kita pracują w tym samym szpitalu św.Rafała w Krakowie , więc jeżeli chodzi o specjalistę trafiłeś dobrze, tylko że jak sam widzisz mimo to nie może nic poradzić na terminy rezonansu refundowane z NFZ-u, swoją drogą gdzie udajesz się na rezonans ??
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
dr. Kita polecił mi euro clinic ul pilotów 2
ale do marca to kupa czasu..
w marcu może mnie już w polsce nie być..
dlatego szukam czegoś z lepszym terminem
ale do marca to kupa czasu..
w marcu może mnie już w polsce nie być..
dlatego szukam czegoś z lepszym terminem
-
- Zaprawiony W Bojach
Raul spróbuj zadzwonić na ulicę wrocławską numerek bodajże 43 tam mają też rezonans i wypytaj się o terminy, albo spróbuj załatwić sobie skierowanie do szpitala w którym mają rezonans i wtedy migiem wszystko będziesz miał.
- Katarina
- Zaprawiony W Bojach
oj tam nie wiem, dla odmiany nie lubię jak coś mi pika, ma za to cicho siedzieć i notowaćRaul7 pisze: 3. masz dosłownie pare klików. menu-potem run- auto lap i już ok i 1km.. ja korzystam, Typ, Jz, chyba większość.. bo to fajna sprawa jest :P
cats do not go for a walk to get somewhere, but to explore