Maraton Warszawski 2016 za nami

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
gmazur
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 4:10:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pozdrawiam dwóch zająców biegnących na 3:30. W sumie było ich trzech, ale jeden zaginął na trasie. Koledzy prowadzili równo, cały czas kontrolowali znaczniki na trasie i czas w zegarkach. Non stop informowali grupę jaki mam czas, "czyścili" trasę przed grupą jak pojawiał się słabszy czy osłabiony biegacz przed nami, sugerowali przejście na bok. Można było spokojnie biec nie sugerując się swoimi czasami i zegarkiem. Nie wiem jak finiszowali, bo byłem z nimi do 36 km. Na starcie jeden z nich niczym przekroczyliśmy linię startu zwolnił i zrobił przerwę przed wcześniejszą grupą dzięki czemu było luźnej.
PKO
Gilotyna RUN
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 34;05
Życiówka w maratonie: 2;38

Nieprzeczytany post

Wszystko jasne panowie tylko weżmy pod uwagę że ciężej prowadzi się na 3g w maratonie niż 3;30 lub 4;00 , po następne Ci którzy chcieli łamać 3 godz nie biegają 3-4 miesiące tylko już sporo czasu i powinni znać międzyczasy ja miałem rozpisane na dłoni
kaan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

szymcu pisze:
krzys1001 pisze:
mihumor pisze:Ale po co to sprawdzać, kolega zajączek wyżej stwierdził, ze to żałosna dyskusja, że jesteśmy amatorami wiec po co się napinać bo biegamy dla przyjemności. Rozumiem, ze bieganie dla przyjemności na amatorski może wyglądać byle jak, że to super przyjemnie jest tak dobiec za kimś kto nie ma do końca pojęcia o taktyce biegania ale bierze się za pomoc w tym zakresie innym. To trochę tak, jakby napalony nastolatek udzielał lekcji bezpiecznej jazdy samochodem, jak mili harcerze co zrzucą w ramach akcji niewidzialna ręka węgiel do piwnicy choć miał być wwieziony taczkami do komórki.
Wniosków jest kilka:
- są pis-mejkerzy dobrzy i beznadziejni, czyli jak w każdej profesji i o tym warto wiedzieć
- jeśli ktoś się podejmuje to robić na ochotnika to powinien o tym mieć pojęcie, sam zapas wyniku jest niewystarczający.
- jeśli ktoś biegnie w grupie na wynik to dobrze by było gdyby miał pojęcia na temat tempa i międzyczasów i rozpoznawał kiedy korzysta z usługi na jaką liczył a kiedy wdepnął na minę. Trzeba mieć choćby elementarną świadomość celu, środków i możliwości bo to są podstawowe umiejętności biegowe
- bieganie dla przyjemności ma różne oblicza i dla bardzo wielu osób przybiera postać daleko wykraczającą poza przebieraniem nogami i suszeniem zębów w uśmiechu zadowolenia z przepychania ściany. Wielu ludzi spędza długie godziny w parkach i lasach by pobiec jakiś wynik więc gadki o nie spinaniu się, amatorach i luzie są delikatnie mówiąc nie na miejscu. Wielu z nas ma jakieś oczekiwania i nadzieje z tym związane i to często jest ważne a bywają momenty, że może i absurdalnie ale najważniejsze. Ktoś kto biega zawody na wynik powinien jednak dostrzegać takie rzeczy i nie negować zdań krytycznych samą ideą ogólnej przyjemności i bliżej nie sprecyzowanego nie spinania się bo tak to można negować wszystko i miast problemu widzieć po 4 parasole w ręku każdej kobiety.
Wyjąłeś mi to z ust :taktak:
Jak wyżej :hej:

"Biegam bo UZALEŻNIŁEM SIĘ od biegania "

Uzależnienie to...

Kaan
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Kaan
Człowiek się mądrym rodzi i głupim umiera....
AFC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44.06
Życiówka w maratonie: 3.39.01

Nieprzeczytany post

A tak z innej beczki: Nie chcę ktoś zrobić wymiany koszulek z pakietu? Mam L-ke ale jest trochę za duża (nie używana).wymianę Chętnie wymienię się na M-ke :-)

Wysłane z mojego ALE-L21 .
marekolo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

krzys1001 pisze:W ogóle to ja nie rozumiem jak można mieć pretensje do pacemakera, że się nie złamało 3h... Biegacz który się przymierza do takiego wyniku powinien być trochę rozgarnięty w temacie i sam kontrolować sobie czas i tempo. Jak nie maiłem zegarka biegowego to ze zwykłym zegarkiem latałem i co km mierzyłem sobie czas...

Dwa tygodnie to nie jest wystarczająca ilość czasu żeby zregenerować się po maratonie.
Więc dwa tygodnie zleciały.
Pko Poznań Maraton 2016
Najpierw o trudnościach.
Niestety dojazd do Poznania w dniu biegu - więc mniej snu i zmęczenie >3h jazdy
"Czułem" tak jak 2 tyg. temu lewą nogę
Na starcie jednak założenia miałem 2.55 - więc bieg bez zająca.
Na 11 km już lewa łydka się odezwała - Przeszedłem 60% noga prawa 40% lewa
Do 24 km realizowałem plan 2.55 - wtedy to coś tąpnęło w łydce i myślałem, że po zawodach.
Przeszedłem na 70% P i 30% L co siłą rzeczy nie pozwoliło realizować planu.
W między czasie spotkałem znajomego, który biegł ze mną dwa tygodnie wcześniej i dziś zrobił życiówkę (to a propo regeneracji ale proszę nie brać tego za pewnik - to czy 2 tyg. wystarczą to nie tylko kwestia regeneracji ale i tego co robiło się wcześniej na treningach i jak ciężki był poprzedni bieg).
Tempo spadało i na 38 km zaczęła dochodzić mnie grupa na 3h.
Te ostatnie km to już sportowy dramat ale przybiegłem przed grupą na 3H - 2.59 na stoperze zatrzymane.
Organizacja B.dobra - wszystko na miejscu a posiłek o całe niebo smakowitszy niż na warszawskim.
Trzeba przyznać kolegom racje co ostrzegali, że trasa trudna - Zwycięzca miał 2.16.58
Dodatkowo lekki wiaterek + deszczyk.
Ps. Prowadzący grupę na 3 H wbiegli 2.59 netto
Gorąco pozdrawiam Poznań.
Fitfot
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49,36

Nieprzeczytany post

Cześć,

Chciałem tylko dać znać, że na naszej stronie pojawiła się galeria nowego użytkownika. Zapraszamy do poszukania się i oczywiście pobierania zdjęć: http://fitfot.link/forumbieganie2

Wszystkie zdjęcia z tego biegu dostępne są tutaj: http://fitfot.link/forumbieganie (włącznie z ww. galerią).

Można się szukać po zdjęciach.

Zapraszamy do wrzucania również swoich fotek, jeśli macie ;)
flinks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52,30
Życiówka w maratonie: 4,41,14

Nieprzeczytany post

Czy wiecie o istnieniu wyszukiwarki zdjęć z zawodów?
Po każdej dużej imprezie pojawia się mnóstwo (kilkadziesiąt z Maratonu Warszawskiego) galerii, a w nich tysiące zdjęć.
Galerie pojawiają się w różnych miejscach, w różnym czasie. Nie sposób to wszystko przejrzeć jednemu zawodnikowi, który chciałby mieć jakiś ślad w postaci zdjęcia z biegu, jakąś pamiątkę :)

Ale na szczęście te galerie i zdjęcia monitorujemy my, czyli http://fotolinks.pl.
Wystarczy się zarejestrować, zgłosić swój nr startowy i uiścić drobną opłatę na rok używania serwisu, a w zamian otrzymujecie bieżące informacje w postaci aktywnych linków przekierowujących dokładnie do danego zdjęcia z konkretnym nr startowym.
Są także powiadomienia mailowe, jeśli w Twoim koncie pojawi się nowy link (nowe zdjęcie) z Twoim numerem dostaniesz maila, że masz nowe zdjęcie.
I jeszcze kilka drobnych udogodnienień, np. własna galeria na te zdjęcia z linków.

Szybko i łatwo dotrzecie do swoich zdjęć. Koniec z wielogodzinnym przeszukiwaniem galerii i wątpliwościami czy gdzieś, ktoś nie umieścił kolejne galerii :)

Sprawdźcie ile zdjęć z Maratonu Warszawskiego dla Was odnaleźliśmy
http://fotolinks.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ