TomTom GPS Runner

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ja też bez problemu. Tylko, żebyśmy nie wpadli w jakaś paranoję, że zegarek jest dlatego dobry bo fixy się instalują bez problemu. :)
PKO
Happy feet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wgranie nowego softu na moj zegarek zajeło max 2 minuty , bez żadnych problemów więc nie wiem skąd te negatwyne komentarze ....ja bedę testować dziś wieczorem .
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ja już jestem po testowaniu. No, naprawdę niezłe są te fixy. ;) Ten uśmiech nie jest naprawdę złośliwy, ja świetnie rozumiem ciśnienie jakie występuje w momencie kiedy cały świat naciska na poprawę tego lub tego. Ale poza lepszym utrzymywaniem w strefie tempa to wg mnie nie wyszły im te fixy, napiszę później trochę więcej. Za chwilę będzie fix do fixu.
sixstus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety przy nowym sofcie (1.4.1) wciaz wystepuje blad ze zegarek sam sie pauzuje. Zdarzylo mi sie to dwa razy, z czego raz po zmianie soft, czyli na dzisiejszym treningu.
Bardzo chcialbym zobaczyc liste bugfixow dla nowej wersji, bo co dodano to widac a co naprawiono lub usilowano naprawic to nie wiem. Niestety takiej listy znalezc nie moge albo nie umiem.

Bardzo mnie cieszy natomiast ze dodano interwaly i kazdy z elementow moze byc ustawiany niezaleznie np mozna ustawic interwal sterowany dystansem a przerwe czasem.
Mozna rowniez w koncu scigac sie z wlasnymi rekordami.
NA minus jest to ze znikla wibracja przy klikaniu joystickiem.
Czekam na dalsze poprawki i zaprzegniecie czujnika inercyjnego do poprawy wskazan tempa chwilowego.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Tutaj mój komentarz do bieżącego FIX 1.4.1: http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=5932
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Jak to nie ma? Przecież jesli ustawicie tego "wirtualnego partenra" to będzie sie odzywal jesli wyjdziecie ze zakladanego tempa.
Ja juz nie pamietam, ale wg mnie ma.
W 10 ustawiamy tempo jakie nas interesuje i gdy wyjdziemy poza dany obszar (jest to chyba plus minus kilka sekund) zegarek zapiszczy i pojawi się informacja - za szybko bądź za wolno. Gdy wrócimy do naszego tempa również pojawi się sygnał i informacja na ekranie, że teraz jest ok.
dampo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jaka propozycja najlepsza na początki? W zasadzie to potrzebuje proste urządzenie pomiarowe z czytelnym, dobrze podświetlonym wyświetlaczem. Gdyby nie to że dość często wyjeżdżam na mazury, to kupiłbym sobie zwykły sportowy zegarek z dobrym podświetleniem. Jednak Nie chcę korzystać z samochodu w celu odmierzania dystansu, stąd potrzebuję również GPS. Nie chcę przepłacać skoro nie wiem czy będę w stanie wykorzystać możliwości lepszych "zegarków". Zastanawiam się nad Garmin Forerunner 10,110 lub 405. Tanio, czytelnie, wygodnie.
sixstus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy mi sie wydaje, czy po upgradzie softu zegarek lepiej reaguje na zmiany tempa? Ktos ma podobne odczucia?
Happy feet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Więc ja też już jestem po testach i muszę powiedzieć że wygląda na to że u mnie wszystko działa ok , w opcji RACE w przciwieństwie do tego co pisał Artur mogę wybrać każdy z moich odbytych treningów . Jedyna uwaga to, to że HRM trochę długo łączy sie z zegarkiem , ale to pewnie kwestia tego iż pasek powinnien być lekko zwilżony wodą .
marius-p
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czyli możesz go śmiało polecić , wszystko działa ?
Happy feet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jak najbardziej polecam.
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marius-p pisze:czyli możesz go śmiało polecić , wszystko działa ?
Myślę, że tak.
TomTom na bierząco wypuszcza aktualizacje.
http://discussions.tomtom.com/t5/GPS-Sp ... d-p/627576

Póki co po aktualizacji 1.4 chodzi poprawnie.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
pb-dial
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:49
Życiówka w maratonie: 4:20:00

Nieprzeczytany post

i doczekaliśmy się stopera z międzyczasami w 1.5.1 :) chyba że coś jeszcze czego nie zauważyłem ...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
michal_k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Mam pytanie do posiadaczy tomtom'a.

W prezentacji na stronie producenta widnieje min taka informacja: "Urządzenie monitorujące do użytku w pomieszczeniu". Która z funkcji zegarka do tego służy i czy ktoś sprawdzał zegarek w pomieszczeniu zamkniętym na bieżni ? --- na to już znam odpowiedź, funkcja treadmill

Oraz drugie pytanie, na jednej z stron wyczytałem o kiepskim podświetleniu zegarka, związku z czym; kiepskiej widoczności podczas biegów o późnej porze. Czy ktoś z was korzystał z zegarka podczas wieczornych biegów ?

Dzięki za odpowiedzi, :)
Endomondo [--LINK--]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ