Ścieżki Biegowe - Warszawa

ŁukaszD.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja biegam w okolicach Lasek Bielański/Kępa Potocka i naprawdę jest spoko, dużo osób biega zwłaszcza wieczorami
PKO
Tark
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o Lasek Bielański to ostatnimi czasy problemem stali się rowerzyści.Na wąskich ścieżkach obok potoku ćwiczą zjazdy i to całymi grupami. Trzeba mocno uważać aby nie doszło do zderzenia.
sturmkatze
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52:13

Nieprzeczytany post

Cześć,

Poszukuję miejsc gdzie można pobiegać na Ochocie, ale nie po kostce i asfalcie tylko czymś miększym. Mieszkam niedaleko Parku Szczęśliwickiego, ale tam niestety takich ścieżek nie ma, podobnie jak wokół Mauzoleum przy Żwirki i Wigury. Macie może jakieś pomysły? jak jest na Polu Mokotowskim?
10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół :)
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

Ja takowych nie znam na Ochocie :)
Też od niedawna tutaj biegam, ale po czymś innym niż asfalt jest trudno
Awatar użytkownika
piglet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:43
Życiówka w maratonie: 3:15:06

Nieprzeczytany post

A na żużlowy stadion przy SKRZE nie da się wejść ?
1000m - 2:56, 1500m - 5:18, 3000m - 11:09, 5km - 19:07, 10km - 39:38, 15km - 1:00:06, 21,1km - 1:28:28, 42,2km - 3:15:06
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Da się :) Odkryłem go ostatnio i kręciłam tam kółka, ale teraz niestety z powodu warunków po stadionie biegać jest trudno.
Zdarza mi się biegać np. interwał do okoła filtrów. Pętla ma ok 2 km, z reguły mało ludzi, brak świateł, ale to niestety chodnik, a nie coś miękkiego.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

trucho pisze:Da się :) Odkryłem go ostatnio i kręciłam tam kółka, ale teraz niestety z powodu warunków po stadionie biegać jest trudno.
Zdarza mi się biegać np. interwał do okoła filtrów. Pętla ma ok 2 km, z reguły mało ludzi, brak świateł, ale to niestety chodnik, a nie coś miękkiego.
Hm ... chcesz robić interwały po czymś miękkim?
Na dodatkek zimą?
Nie bardzo rozumiem.

Jeśli z Ochoty dotarłeś na treningowy stadion SKRY to jeszcze dosłownie 100 metrów i jesteś na Polu Mokotowskim i możesz śmiało śmigać po polu, choć przyznam szczerze, że osobiście nie bardzo widzę robienie interwałów na śniegu. Chyba, że to bardziej ma być trening siłowy.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sturmkatze pisze:Cześć,

Poszukuję miejsc gdzie można pobiegać na Ochocie, ale nie po kostce i asfalcie tylko czymś miększym. Mieszkam niedaleko Parku Szczęśliwickiego, ale tam niestety takich ścieżek nie ma, podobnie jak wokół Mauzoleum przy Żwirki i Wigury. Macie może jakieś pomysły? jak jest na Polu Mokotowskim?
Jeśli chodzi o ścieżki na Polu Mokotowskim, to większość jest wyłożona asfaltem bądź płytami chodnikowymi tudzież kostką granitową. Jest w prawdzie kilka "ubitych" ścieżek, ale nie nazwał bym ich miękkimi. Poza tym, w zimie raczej krucho z miękką nawierzchnia no chyba, że biegamy bezpośrednio po śniegu :ble:
Pawel1973
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 4.18

Nieprzeczytany post

Keri pisze:
trucho pisze:Da się :) Odkryłem go ostatnio i kręciłam tam kółka, ale teraz niestety z powodu warunków po stadionie biegać jest trudno.
Na dodatkek zimą?
Nie bardzo rozumiem.

Jeśli z Ochoty dotarłeś na treningowy stadion SKRY to jeszcze dosłownie 100 metrów i jesteś na Polu Mokotowskim i możesz śmiało śmigać po polu, choć przyznam szczerze, że osobiście nie bardzo widzę robienie interwałów na śniegu. Chyba, że to bardziej ma być trening siłowy.
Zdaje się, że kolega polecił drugiemu, który szuka miękkich ścieżek,miejsce gdzie sam najczęściej robi interwały z zastrzeżeniem, że niestety to asfalt. :hej:
A generalnie ta część Warszawy to " betonowa pustynia". Dobrym wyjściem jest wypad samochodem do lasu pod Sękocinem. To raptem 12-13 km, las wprawdzie niewielki ale zawsze to inny klimat i podłoże.
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Keri pisze:
Na dodatkek zimą?
Nie bardzo rozumiem.

Nie, nie chcę robić interwałów po czymś miękkim. Miałem na myśli to, że okrążenie do okoła filtrów jest idealne do robienia interwałów, ale nie jest miękkie, a takich ścieżek kolega poszukuje.

Jakbym miał robić intewały na śniegu to pozostałbym przy stadionie SKRY, tyle, że też nie widzę w tym sensu :)
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pawel1973 pisze:
Keri pisze:
Na dodatkek zimą?
Nie bardzo rozumiem.

Zdaje się, że kolega polecił drugiemu, który szuka miękkich ścieżek,miejsce gdzie sam najczęściej robi interwały z zastrzeżeniem, że niestety to asfalt. :hej:
A generalnie ta część Warszawy to " betonowa pustynia". Dobrym wyjściem jest wypad samochodem do lasu pod Sękocinem. To raptem 12-13 km, las wprawdzie niewielki ale zawsze to inny klimat i podłoże.
Idąc tym tropem, można wybrać się metrem do Lasu Kabackiego i tam się pokręcić. Śmiało można wyznaczyć pętlę 10km (poniżej mapka).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

Dla mieszkańców Wawra i okolic lub po prostu miłośników Mazowieckiego Parku Krajobrazowego ;-).
Ostatni weekend biegałem, trochę taplałem, po ścieżkach rowerowych w MPK. W sobotę biegłem po części szlakiem niebieskim. Dobrze oznaczony i poprowadzony bardzo fajną, urozmaiconą trasą. Dużo całkiem sporych podbiegów. W niedzielę chciałem przebiec pełną pętlę MTB, w dużej części idzie tak samo jak szklak niebieski, ale w okolicach Aleksandorowa biegłem już po zmroku z czołówką i dużą uwagę musiałem poświęcać na to gdzie topię buta i w efekcie szlak zgubiłem. Ale nie ma tego złego bo jak się odnalazłem na Podkowy to zawitałem na falenicką wydmę i dokręciłem na niej to co nie dokończyłem na MTB ;-).
Od pewnego czasu oswajam te rejony i trochę męczyło mnie ciągłe odnajdywanie się w tych niezliczonych ścieżkach i wydaje mi się, że te szlaki są bardzo fajnym rozwiązaniem dla osób, które lubią zaszyć się w lesie na godzinę, dwie czy nawet dużo dłużej, a jednocześnie wiedzieć gdzie i ile będą biegli. Niebieski ma kilkanaście kilometrów, pętla MTB ok. 27.
Poniżej linki do map:
http://www.wawer.warszawa.pl/sites/defa ... C3%B3w.jpg
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=osw ... =trackList

Ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia z tych okolic?
Poza tym, że bieganie po nich jest bardzo fajne i przyjemne, w szczególności jak słońce wstaje i przebija się się przez drzewa?
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, 19:57 przez KomPot, łącznie zmieniany 3 razy.
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Musisz poprawić linki, bo nie działają.
Mi się zdarzało biegać w tamtych okolicach, czasem planowałem mniej więcej trasę ale i tak zawsze biegłem inaczej ;)
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

trucho pisze:Musisz poprawić linki, bo nie działają.
Mi się zdarzało biegać w tamtych okolicach, czasem planowałem mniej więcej trasę ale i tak zawsze biegłem inaczej ;)
Dzięki, już poprawione.
sturmkatze
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52:13

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do biegaczy "nadwiślańskich". Otóż w ramach miłej odmiany od miejskiej dżungli chciałbym pobiegać nad Wisłą. Problem w tym, że nigdy tam się na dłużej nie zapuszczałem, a okolice znam tylko tyle co przez przejazdy mostami, czyli prawie wcale :) Szukam trasy o długości 18-20 km możliwe jak najmniej poplątanej, z małą ilością świateł no i blisko rzeki :) Patrzę na google maps, ale one wszystkiego mi nie powiedzą, a zastanawiam się skąd najwcześniej można zacząć od północy, żeby biec po chodniku - Most Północny? Jak jest później za Centrum Olimpijskim - widzę, że można wbiec na bulwar, czy są jakieś utrudnienia na dalszym odcinku w związku choćby z budową metra? Bulwary kończą się za Mostem Łazienkowskim - którędy najlepiej dobiec do Siekierkowskiego? Czy da się przebiec między zbiornikiem na Czerniakowie a Wisłą czy trzeba omijać go jakoś od Czerniakowskiej? A może wygodniej prawą stroną?
Będę wdzięczny za odpowiedzi!
10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ