Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

stepow
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja myślę - że to nie ma znaczenia.
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Dobra pytanie kolejne... w instrukcji pisze że FP działa od -10 do +50 stopni... a jeśli biegam w zimie nawet przy -20? do tej pory biegałem z FP w bucie więc było mu deko cieplej a teraz kupie nowe buty FP powędruje na sznurówki i? co zamarznie? i przestanie działać? szybka odpowiedź
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

biegalem przy -15 a i przy -20 chyba tez sie zdarzylo. mialem wtedy FP na sznurowkach - nic sie zlego nie dzialo. nawet nie wiedzialem ze zakres pracy jest od -10... mysle ze w tych ekstremalnych warunkach to raczej predzej wymieknie bateria niz sam czujnik wiec jesli mozna mowic o dobrej jakosci baterii to chyba trzeba taka miec. pozdro

acha, mam nadzieje ze ta zima bedzie laskawsza :)
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
raffax
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
zastanawiam sie nad zakupem FR60, ale ważne dla mnie sa dwie rzeczy o których nikt nie wspomniał :
- głośność popiskiwania - jak oceniacie głośność czy np. przy hałasie ulicznym jest słyszalne ?
- jasność podświetlenia - jak długo się świeci po aktywacji i czy jest wystarczająco jasno by o zmroku bez problemu odczytać treść wyświetlacza ?

ktos wie ???
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

1. jak dla mnie dosyć głośno.. wystarczająco!
2. podświetlenie jest słabe ale jak dla mnie to widać wszystko pięknie i czytelnie
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

to i ja sie wypowiem:
1. w zupelnosci wystarczajaco glosno (biegam glownie w miescie)
2. pisalem wczesniej o podswietleniu ze jest srednie, takie mialem odczucie na poczatku uzywania FR60, po roku musze jednak powiedziec ze przyzwyczailem sie na tyle ze po wcisnieciu podswietlenia (gorny lewy przycisk) odczyt jest w zupelnosci komfortowy, z tego co pamietam dlugosc podswietlenia ustawia sie w indywidualnie i mamy do wyboru od kilku do kilkunastu sekund (ale nie pamietam dokladnie, ja mam 10s). inna sprawa to odczyt danych z zegarka bez wlaczania podswietlenia - o ile jest widno to nie ma problemu, jednak kiedy jest juz srednio ciemno to trzeba podbiec blisko latarni (wiem ze to trywialne ale mam wrazenie ze obudowa zacienia wyswietlacz ktory musi byc prostopadle do oswietlenia zeby dalo rade cos odczytac)
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mi na początku zdawało się że jest zbyt cicho, zwłaszcza że dyszałem jak parowóz :hej: , teraz jak się ucho wyczuliło, to mi się wydaje że cała ulica słyszy.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Dzisiaj mialem pierepaly z footpod.

Zaczalem przepisowo - automatic i wlaczylem start. Po przebiegnieciu kolka zmniejszylem ilosc przebiegnietych metrow do 400. Potem znowu ruszylem i ... niestety to samo - odleglosac niemal identyczna jak za pierwszymrazem , pomimo mierzenia.
Zamienilem footpod strzalka do siebie , zamiast , jak w instrukcji do zewnatrz. Jeszcze gorzej.
Abarot a stara pozycje , z tymze bardziej na zewnatrz ,wylacznie na jedna , ostatnia sznurowke ( zamiast przepisowych dwoch ). Teraz juz najgorzej.
Faktycznie , biegnac szybciej i robiac mniej krokow, wskaznik jest mniej dokladniejszy.

Najczesciej pojawiajaca sie odlegloscia bylo 424 metry. Rozumiem ze blad moze byc za pierwszym razem . Jednak po zmiejszeniu odleglosci na zegarku , do przepisowych 400 m , czemu nadal mi pokazywalo 424?
Robilem tak kilka razy - kolko , kalibracja , kolko ,kalibracja. Do niczego nie doszedlem.
Takze kalibrowalem manualnie i trez nic z tego.
Niestety mam to samo z moim garminem. :grr: Biegnę 1km, zmierzone 1049m, kalibruję, biegnę ten sa kilometr spowrotem, odczyt 1054m etc. Czy ostatecznie firma wyjaśniła dlaczego tak się dzieje.
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

5m roznicy na 1km to bardzo dokladny pomiar (ponad 99%)
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45

Nieprzeczytany post

@barte wczytaj się dobrze, mowa o 50m nie 5m, a to już spora różnica bo na poziomie 5%
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a fakt, zle zrozumialem, sorki. ja 3 razy robilem kalibracje i nigdy nic podobnego sie nie dzialo.
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czy z Garminem 60 bez FP można ustawiać interwały czasowe powiązane z HR?
psiezul
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, własnie nabyłem wczoraj to cudo. Mam tylko jedno pytanie czy da się przetransferować workout zaplanowany w GTC do pulsometru bo szczerze mówiąc kombinuję i nic, niby krzyczy w kompie ze poszło ale w urządzeniu nic się nie zmienia. Może ten rodzaj pulsometru nie obsługuje tego zadania?

pzdr.
worarek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam
powiedzcie mi prosze, czy w tym garminie mozna sobie samodzielnie ustawic kilka stref pulsu i po skonczonym treningu zobaczyc czas spedzony w kazdej ze stref?
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Maurice, nie wiem za bardzo o co konkretnie pytasz. interwaly mozna ustawiac bez FP (ale generalnie temat interwalow jest jeszcze dla mnie dosc obcy).

Psiezul, nie potrafie pomoc, sprobuj aktualizowac firmware i sama aplikacje GTC (skoro taka opcja w programie jest to powinno dzialac).

Worarek, mozna ustawic swoje strefy pulsu i zobaczyc na komputerze czas spedzony w kazdej strefie oraz pokonany dystans (widac to na zrzucie ekranu z GTC w tescie)
ODPOWIEDZ